Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Jefferies verhoogt koersdoel Prosus stevig

Jefferies verhoogt koersdoel Prosus stevig

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft dinsdag het koersdoel voor Prosus verhoogd van 50,00 euro naar 67,00 euro bij handhaving van het Houden advies.

In de cijferrapportage van maandag overlegde het management van Prosus een plan van aanpak om de onderwaardering van het aandeel te verkleinen door eigen aandelen in te kopen en aandelen Tencent juist te verkopen.

De internetinvesteerder met een een Amsterdamse notering kan nu ongelimiteerd eigen aandelen inkopen en de Amerikaanse zakenbank spreekt in een rapport van "volledige toewijding" om de korting op de intrinsieke waarde terug te dringen. 

Wellicht nog belangrijker voor aandeelhouders is volgens Jefferies dat de beloning van de topbestuurders nu afhangt aan de mate waarin de onderwaardering wordt teruggebracht

Jefferies verlaagt voor de bepaling van het koersdoel nu de korting op de waardering ten opzichte van de intrinsieke waarde van 50 procent naar 40 procent. 

Maandag reageerden beleggers in Amsterdam erg enthousiast op de cijferrapportage en dan vooral op het aangekondigde aandeleninkoopprogramma. Het aandeel won bijna 16 procent op 61,41 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PROSUS 82% zegt kopen 17 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

PROSUS

62,870 12 aug
-0,780 -1,23%
Premium

Prosus is onderwaardering beu

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links