Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

UBS zet Philips op verkooplijst

UBS zet Philips op verkooplijst
Beeld: Philips

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft donderdag het advies voor Philips verlaagd van Neutraal naar Verkopen en het koersdoel ging van 26,00 naar 18,00 euro. 

De analisten van UBS vrezen dat de problemen van Philips langer zullen aanhouden of zelfs nog groter worden. Onderzoek van UBS wees uit dat de problemen met de beademingsapparatuur van Philips mogelijk 2 miljoen patiënten heeft getroffen.

UBS verwacht dat de marges van Philips onder druk blijven staan en de taxaties van de Zwitserse bank voor de aangepaste EBITA in 2022 liggen 6 procent onder de analistenconsensus.

Rekening houdend met de mogelijkheid van meer slecht nieuws later deze maand van de Amerikaanse FDA met betrekking tot de slaapapneu-apparatuur, en taxatieverlagingen door andere analisten, kiest UBS voor een verkoopadvies.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke 56% zegt kopen 16 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 10 bp5ah 16 juni 2022 11:05
  Rekening houdend met de mogelijkheid van meer slecht nieuws later deze maand van de Amerikaanse FDA met betrekking tot de slaapapneu-apparatuur, en taxatieverlagingen door andere analisten, kiest UBS voor een verkoopadvies.

  In vaktermen noemen ze dit een mosterd na de maaltijd advies.
 2. forum rang 6 MD2018 16 juni 2022 11:09
  quote:

  maarten030 schreef op 16 juni 2022 11:04:

  En terecht! Zou niet graag investeren in een bedrijf dat moedwillig informatie achterhoud van productiefouten wat kanker/overlijden van patiënten tot gevolg heeft.
  Klopt, maar als Philips deze apparatuur niet had geleverd waren er veel meer doden gevallen.. de US is een land met verrot claim cultuur. Als men niet oppast willen bedrijven niet meer in de us verkopen. ...
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Philips Koninklijke

19,426 12 aug
-0,114 -0,58%
Premium

Daar is de winstwaarschuwing van Philips

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links