Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'ING kan verrassen na behoudende beleggersdag'

'ING kan verrassen na behoudende beleggersdag'
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft op zijn beleggersdag afgelopen maandag solide doelen gepresenteerd, die geloofwaardig maken dat de bank zijn rendement op vermogen tot meer dan 12 procent kan tillen, en de bank zou wel eens kunnen verrassen op het vlak van de groei. Dat stelde Bank of America woensdag in een rapport.

Daarmee zou de bank tot een selecte groep Europese banken toetreden.

Een belangrijk onderdeel was de toezegging dat het overtollige kapitaal in de komende jaren in gelijke tranches wordt uitgekeerd, zodat beleggers nu beter zicht hebben op hoe snel het surplus aan eigen vermogen hun kant op zal komen.

De analisten denken dat ING bij de halfjaarcijfers een extra uitkering of een aandeleninkoop zal aankondigen en rekenen op 20 miljard euro kapitaalteruggave tot en met 2025. Dat is meer dan de helft van de marktkapitalisatie van de bank.

Bank of America merkt op dat de bescheiden verwachtingen voor de inkomstengroei zijn gebaseerd op behoudende aannames, bijvoorbeeld voor de vijfjarige euroswaprente. Daar gaat ING uit van 0,8 tot 1,0 procent, terwijl deze rente nu boven 2 procent staat. Dit biedt een gezond opwaarts potentieel. Ook andere aannames zijn volgens de zakenbank aan de voorzichtige kant.

Het kostendoel van 50 tot 52 procent van de inkomsten is ambitieus, maar haalbaar, omdat het vertrek van ING uit sommige markten besparingen op blijft leveren. De analisten denken dat ING nog andere landen in West-Europa zou kunnen verlaten om de kostendoelstelling te halen.

Bank of America besloot het koopadvies en het koersdoel van 15,20 euro te laten staan, wat een opwaarts potentieel van 60 procent biedt. Het aandeel is aantrekkelijk gewaardeerd met een gemiddeld rendement aan dividend en aandeleninkopen van 15 procent per jaar bij de huidige koers. 

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 92% zegt kopen 25 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ING Groep

9,490 12 aug
+0,078 +0,83%
Premium

Negatieve koersreactie op cijfers ING is onzinnig

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links