Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

UBS verhoogt koersdoel ING

UBS verhoogt koersdoel ING
Beeld: ING Groep

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft het koersdoel voor ING licht verhoogd en liet het koopadvies staan na de eerstekwartaalcijfers, die beter dan verwacht waren. Dat schrijft de Zwitserse zakenbank maandag in een rapport.

Het koersdoel ging van 15,30 naar 15,90 euro.

ING verraste vooral met meevallende inkomsten. De hogere swaprente betekent dat de bank optimistischer kan zijn over stijgende rentebaten dit boekjaar.

UBS verhoogde de winstverwachtingen met 2 tot 6 procent voor de komende jaren, op basis van hogere rentebaten én fee-inkomsten. De winstramingen van UBS liggen nu 5 tot 11 procent hoger dan de consensus.

Het risico op Rusland is volgens UBS grotendeels afgehandeld, menen de analisten, door de nieuwe voorziening van 0,8 miljard euro en de fors hogere risicoweging. Er staat nu 1,7 miljard kapitaal tegenover dit snel krimpende leningenboek, dat sinds eind februari al kromp van 6,7 miljard naar 5,8 miljard euro.

De aangekondigde kapitaalteruggave van 1,25 miljard euro middels dividend en aandeleninkopen is beter dan de analisten hadden verwacht. UBS rekent voor de komende jaren op een rendement van 10 procent dankzij een combinatie van dividenden en aandeleninkopen.

Het aandeel ING stijgt maandag 0,2 procent naar 8,72 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 96% zegt kopen 27 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ING Groep

9,431 17:35
-0,279 -2,87%
Premium

Ambitieuze doelen ING

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links