Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Meevallende winst voor ArcelorMittal

Meevallende winst voor ArcelorMittal
Beeld: ArcelorMittal

(ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal heeft in het eerste kwartaal van 2022 meer winst geboekt dan een jaar eerder, maar op kwartaalbasis was er sprake van een pas op de plaats. Dit bleek donderdagochtend uit de kwartaalcijfers van de staalreus.

CEO Aditya Mittal zei dat de prestaties in het eerste kwartaal werden overschaduwd door de oorlog in Oekraïne, wat terug te zien was in en lagere verschepingen van staal. Die lagen bijna 3 procent lager dan in het vierde kwartaal. Daar stonden per saldo 5 procent hogere prijzen tegenover.

De marktomstandigheden zijn sterk, merkte hij ook op. Wel zal de staalconsumptie dit jaar iets dalen ten opzichte van 2021. "Desalniettemin is het duidelijk dat de lange termijn fundamenten voor staal positief zijn."

ArcelorMittal boekte afgelopen kwartaal een EBITDA-resultaat van 5,1 miljard dollar. Dat is gelijk aan de 5,1 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2021, maar veel meer dan de 3,2 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2021.

Analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus rekenden gemiddeld op een EBITDA in het eerste kwartaal van 4,6 miljard dollar. 

Op een omzet van 21,8 miljard dollar behaalde de staalreus een nettowinst van 4,1 miljard dollar. In het eerste kwartaal van 2021 boekte ArcelorMittal een omzet van 16,2 miljard dollar en een winst van 2,3 miljard dollar.

Outlook

Exclusief China groeit de wereldwijde vraag naar staal volgens ArcelorMittal dit jaar niet met 2,5 tot 3 procent, zoals eerder voorzien, maar wordt rekening gehouden met een plus van maximaal 0,5 procent of een krimp van 0,5 procent.

Bij de jaarcijfers zei ArcelorMittal nog dat het voor 2022 op een "sterke" EBITDA en vrije kasstroom rekende. 

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 78% zegt kopen 18 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ArcelorMittal

21,625 01 jul
+0,115 +0,53%
Premium

Laaggewaardeerd ArcelorMittal presteert boven verwachting

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links