Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Meer omzet voor SAP

Meer omzet voor SAP
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) SAP heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de omzet zien oplopen, maar het operationele resultaat en de marges onder druk zien staan. Dit meldde de Duitse softwarespecialist vrijdagochtend in een cijferrapportage.

De omzet van SAP steeg op jaarbasis met 11 procent naar 7,08 miljard euro, terwijl het operationeel resultaat met 10 procent toenam naar 1,05 miljard euro.

Aandeleninkoop

Van het lopende inkoopprogramma van eigen aandelen met een totale omvang van 1 miljard euro is per 31 maart inmiddels 581 miljoen euro ingekocht.

Outlook

Voor het lopende boekjaar gaat SAP onverminderd uit van een omzet uit cloud en software die uitkomt tussen de 25,0 en 25,5 miljard euro tegen 24,08 miljard euro in 2021.

De operationele winst zal tegen constante wisselkoersen met 0 tot 5 procent dalen, voorziet SAP, en de vrije kasstroom moet boven de 4,5 miljard euro uitkomen. Dit was in 2021 circa 5 miljard euro.

Het bedrijf bevestigde vrijdag ook de verwachting voor de vrije kasstroom. Deze moet dit jaar boven de 4,5 miljard euro uitkomen.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SAP SE O.N. 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SAP SE

85,990 30 jun
-3,900 -4,34%
Premium

SAP scherpt outlook aan

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links