Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BlackRock beheert minder dan tien biljoen dollar

BlackRock beheert minder dan tien biljoen dollar
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft het beheerd vermogen in het eerste kwartaal weer onder tien biljoen dollar zien zakken, terwijl de omzet wel met 7 procent steeg. Dit bleek woensdagmiddag uit de kwartaalcijfers van 's werelds grootste vermogensbeheerder.

Er kwam 86 miljard dollar aan beleggingsgelden binnen, wat fors minder was dan de 172 miljard dollar in hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Koersdalingen lieten het beheerd vermogen zakken met 441 miljard dollar tot 9,57 biljoen dollar, van 10,01 biljoen eind vorig jaar.

De kwartaalomzet steeg met 7 procent op jaarbasis tot 4,7 miljard dollar en de nettowinst was 20 procent hoger dan een jaar eerder, op 1,43 miljard dollar. Ook de winst per aandeel steeg met 20 procent tot 9,35 dollar.

Het dividend per aandeel is 4,88 dollar, tegen 4,13 dollar een jaar eerder.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Blackrock 57% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Mr.Windows 13 april 2022 13:39
  quote:

  M357 schreef op 13 april 2022 13:12:

  Mooie cijfers hoewel de titel van het artikel anders doet vermoeden! Een mooiere titel was geweest; Netto winst Blackrock stijgt 20%.
  Inderdaad de titel is wat suggestief maar blijkbaar hoort dit bij de media.
  Niet zo vreemd als je net boven een waanzinnige grens komt en by far de grootste bent om bij een oorlog/inflatie/onzekerheid er net onder te komen.
  Ik zou zeggen wacht nog een aantal kwartalen.

  BlackRock bied via iShares goede ETF's die veelal (maandelijks) aangeschaft worden (consumenten) en via Aladdin doen zij voor de professionele markt via een elektronisch systeem van BlackRock Solutions, de risicobeheerdivisie.
  Tot slot en dat is zeer positief is dat de pensioenfondsen/verzekeraars in 2022 kunnen stemmen van hun belangen in ETF's bij de individuele bedrijven.

  Kortom mooi aandeel en heeft een leuke plek in mijn Long portefeuille ;)
 2. forum rang 6 MOEdig Voorwaarts 13 april 2022 14:59
  Tien biljoen, dat zijn nog eens bedragen, hoewel een beetje centrale bank daar zijn hand natuurlijk niet voor omdraait ;-)

  Het genoemde dividend is overigens een kwartaaldividend; een kleine vijf dollar op een koers van boven de $700 zou een ASML-achtige yield betekenen en dat lijkt me een beetje mager voor een dergelijk bedrijf.
 3. Geldaap 13 april 2022 16:25
  quote:

  steelfighter72 schreef op 13 april 2022 15:29:

  tja en hoe verdient zo'n bank zo een bak geld ....... met haar welbedoelde adviezen, bangmakerij, gratis geld lenen, ongedekte opties aanbieden? Kan onze AFM daar niet ff naar kijken :)
  Sinds wanneer is Blackrock een bank?!

  Blackrock is 's werelds grootse aanbieder van passieve ETF's. Ruim 80% van hun omzet komt uit een fixed fee van hun ETF's en beleggingsfondsen. Dus vertel eens, van welk advies van Blackrock werd jij dan zo bang?! Of welke ongedekte opties heeft Blackrock jou aangeboden?
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Blackrock

609,320 30 jun
-8,640 -1,40%
Premium

Koersdip BlackRock biedt kansen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links