Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Inflatie dodelijk voor marges Unilever'

'Inflatie dodelijk voor marges Unilever'
Beeld: Unilever

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in het vierde kwartaal flink beter dan verwacht gepresteerd, maar de hoge inflatie is dodelijk voor de marges van het bedrijf. Dit concludeerde analist Reginald Watson van ING donderdag.

In de laatste drie maanden van 2021 boekte Unilever een onderliggende omzetgroei van 4,9 procent. Dat was beduidend hoger dan zowel ING als de consensus had voorzien. Dit is volledig te danken aan de hogere prijzen, want de volumes stegen niet. Overigens rekende de consensus op een volumedaling.

De operationele marge viel afgelopen lager uit dan ING had voorzien, met 18,4 tegenover 18,7 procent.

Unilever verwacht voor 2022 een onderliggende omzetgroei van 4,5 tot 6,5 procent. De prijzen blijven sterk, aldus het bedrijf.

Ook waarschuwde Unilever voor een "erg hoge kosteninflatie" in de eerste jaarhelft van meer dan 2 miljard euro. In de tweede jaarhelft zal dit afnemen tot ongeveer 1,5 miljard euro.

De onderliggende operationele marge zal dit jaar vermoedelijk met 1,4 tot 2,4 procentpunt dalen. Na 2022 zal er een herstel optreden.

Uitgaande van het midden van de bandbreedtes komt dit volgens ING neer op een operationele winst van 9,1 miljard euro in 2022. Dat is 8 procent lager dan de consensus. "Dus wij houden rekening met verlagingen", aldus Watson, die een koopadvies op het aandeel heeft met een koersdoel van 58,90 euro.

Unilever daalt donderdag 1,4 procent.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER PLC 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

UNILEVER PLC

45,265 17:39
+1,045 +2,36%
Premium

Even opletten bij Unilever

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links