Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beursblik: Bank of America verhoogt koersdoel Euronext

Beursblik: Bank of America verhoogt koersdoel Euronext
Beeld: Euronext

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America heeft dinsdag het koersdoel voor Euronext flink verhoogd, van 116,00 naar 135,00 euro met een herhaling van het koopadvies.

De analisten van de Amerikaanse bank verlaagden hun taxaties voor het beursbedrijf voor 2021 en de komende twee jaar licht, maar kwamen ook voor het eerst met ramingen voor 2024. "Dan zal de groei sterk zijn", denkt de Amerikaanse bank. Dat is ook de reden dat het koersdoel flink omhoog kon. In 2024 stijgt de EBITDA van Euronext volgens de analisten met 10,6 procent. Dat is beduidend harder dan de omzetgroei van 4,2 procent. "De kosten dalen waarschijnlijk, omdat die voor Borsa Italiana wegvallen", zo verklaarden de analisten de sterker stijgende winstgevendheid.

Dat de ramingen voor dit jaar en 2022 en 2023 iets omlaag gingen, was het gevolg van hogere kosten die de bank inmiddels voorziet voor deze periode. Per saldo gingen de winsttaxaties met 3 procent omlaag.

Er zijn volgens Bank of America drie redenen voor het koopadvies op Euronext. Allereerst wordt het beursbedrijf "extreem goed gemanaged". Daarom slaagt Euronext er ook in om minder afhankelijk te worden van de aandelenhandel en meer van de zogeheten post trade. Die verschuiving had volgens de Amerikaanse bank tot een koersstijging moeten leiden, maar het omgekeerde was het geval. Tot slot genereert Euronext veel cash, waardoor het rendement op de vrije kasstroom meer dan 7 procentpunt boven de Franse tienjaarsrente ligt. "Deze spread onderstreept de aantrekkelijkheid van het bedrijf."

Het aandeel Euronext noteert dinsdagmiddag 1,1 procent hoger op 86,45 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Euronext 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Euronext

73,760 17:35
+0,760 +1,04%
Premium

Licht tegenvallende jaarcijfers Euronext

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links