Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Broer Elon Musk verkocht grote pluk aandelen Tesla voor poll

Broer Elon Musk verkocht grote pluk aandelen Tesla voor poll
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Kimbal Musk heeft aandelen Tesla verkocht, een dag voor zijn broer Elon Musk, CEO en oprichter van Tesla, een poll op Twitter plaatste met de vraag of hij 10 procent van zijn belang in de autofabrikant moest verkopen. Dit blijkt uit een document ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder SEC.

Volgens dit document verkocht Kimbal Musk, die ook bestuurder is bij Tesla, op 5 november per saldo 88.500 aandelen Tesla. Het aandeel koerste op dat moment rond de 1.230 dollar. 

CEO Musk kwam met de vraag in reactie op een voorstel van de Democraten om de superrijken in de Verenigde Staten meer belasting te laten betalen en specifiek het bezit van aandelen zwaarder aan te pakken.

"Er wordt de laatste tijd veel ophef gemaakt over niet-gerealiseerde winsten die een middel zijn om belasting te ontwijken, dus ik stel voor om 10 procent van mijn Tesla-aandelen te verkopen", aldus Musk zaterdag in een tweet. "Let op, ik neem nergens een contant salaris of bonus aan. Ik heb alleen aandelen, dus de enige manier voor mij om persoonlijk belasting te betalen, is door aandelen te verkopen".

Zondag bleek 57,9 procent van de mensen die de poll invulde, een verkoop door Musk te steunen. 42,9 procent stemde tegen.

Na de poll van Musk, zakte het aandeel op maandag flink weg, van 1.222 naar 1.148 dollar.

Dinsdag lijkt het aandeel fractioneel hoger te gaan openen.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Tesla 50% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. tomansky 9 november 2021 16:54
    Mooi man iedereen zijn fantasie slaat lekker op hol. Dit soort verkopen is heel normaal en gebeurd regelmatig door alle leden van van de board van Tesla. Er worden nooit aandelen gekocht. Deze trades zijn allemaal openbaar en allemaal terug te vinden online, als je de geschiedenis van Kimbal bekijt dan zie je een lijst van meer dan 7 jaar terug waar alleen 'sell' sell' sell' staat.

    Maar de titel heeft weer flink wat kliks opgeleverd en daar gaat het tegenwoordig om. Morgen is er weer iets anders, succes.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Tesla

197,580 21 mrt
+14,330 +7,82%
Premium

Tesla voert productie knap op

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links