Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Hertz-deal met Tesla nog niet getekend

Hertz-deal met Tesla nog niet getekend
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Er is nog geen getekende deal tussen Tesla en Hertz, die 100.000 elektrische auto's zou hebben besteld. Dit schreef Tesla-topman Elon Musk vannacht op Twitter.

Afgelopen week meldde Bloomberg op basis van bronnen dat het Amerikaanse autoverhuurbedrijf Hertz 100.000 elektrische auto's heeft besteld bij Tesla als eerste stap in een ambitieus plan om zijn vloot van huurauto's te vernieuwen. De order is de grootste ooit voor elektrische auto's en zou goed zijn voor 4,2 miljard aan omzet voor Tesla, zo schreef Bloomberg.

Het aandeel Tesla liep flink op. Vorige week denderde het aandeel door de grens van 1.000 dollar en een beurswaarde van 1.000 miljard dollar. Het aandeel klom maandag nog eens 8,5 procent naar 1.209 dollar, waardoor de beurswaarde met een slordige 100 miljard dollar steeg.

Topman Elon Musk reageerde vannacht op Twitter op een tweet met een steil oplopende daggrafiek van het aandeel met de tekst "Your’e welcome!", om daar vervolgens aan toe te voegen. "Als dit is gebaseerd op Hertz, dan wil ik benadrukken dat er nog geen contract is getekend."

"Tesla wordt geconfronteerd met veel meer vraag dan de productie aan kan, en daarom zullen we auto's alleen aan Hertz verkopen tegen dezelfde marges als aan consumenten."

"De Hertz-deal heeft geen enkel effect op onze cijfers", aldus Musk.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Tesla 77% zegt verkopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. eldee99 2 november 2021 08:51
    Tja, het begint een self fulfilling prophecy te worden. Met de enorme hoeveelheid geld die men bereid is dit bedrijf in te smijten, kan Musk hele interessante overnames doen. Denk aan het opkopen van autofabrikanten, batterijleveranciers, softwarebedrijven, chip fabrikanten. Het feestje zou wel eens heel anders kunnen lopen dan een "pump and dump". Ik investeer overigens zelf (helaas) niet in Tesla.
  2. Henri Nostradamus 2 november 2021 11:08
    Triest dat koersen zo gemakkelijk met halve waarheden beïnvloed kunnen worden. Als je de Hertz aankondiging dat ze Tesla’s gaan kopen goed leest staat er dat ze dat pas Eind 2022 van plan zijn dat te gaan doen. Er staat niets over het bedrag van de order of een mogelijke korting. Kortom - kan best zijn dat die order uiteindelijk naar een concurrent van Tesla gaat. GM is daar huisleverancier en komt ook opzetten met EV-auto’s. Waarom men Tesla op 200x de VERWACHTE wpa waardeert blijft mij een raadsel. Met auto productie gaan ze dat niet waarmaken - maar mogelijk kunnen ze op een andere manier geld aan de electrification van de wereld verdienen. Vind wel dat Musk het goed aanpakt en die stoffige concurrenten uit de slaap opwekt. Maar qua waardering slaat een koers boven 200 usd voor Tesla nergens op (en zelfs dan betaal je nog meer dan 40x de winst). Ik ga dus maar tegen de stroom in en ga short op deze niveau’s. HN
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Tesla

1.049,610 14 jan
+18,050 +1,75%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links