Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel AMG

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel AMG
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft dinsdag het koersdoel voor AMG verlaagd van 37,00 naar 34,00 euro, maar handhaafde het koopadvies.

AMG boekte in het derde kwartaal een EBITDA van 33,1 miljoen dollar, hetgeen 6 procent onder de consensusverwachtingen was. Ook de outlook voor 2022 van een EBITDA van meer dan 150 miljoen dollar noemde Berenberg conservatief.

"De onzekerheid in het huidige klimaat, met verstoringen in de aanvoerketen en vertragingen in het voorziene herstel, leiden tot de nodige uitdagingen voor AMG", aldus analist Andreas Markou, die daarop zijn EBITDA-taxaties verlaagde voor zowel 2022 als 2023, met respectievelijk 8 en 10 procent. Als gevolg kwam Berenberg tot het lagere koersdoel.

Ondanks de uitdagingen op korte termijn, werd het koopadvies gehandhaafd. De analist wees op de hoge groei, de aantrekkelijke waardering en het ondergewaardeerde duurzaamheidsaspect.

Het aandeel AMG sloot maandag op 25,66 euro.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AMG 76% zegt kopen 21 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Advanced Metallurgical Group

33,580 20 jan
-0,060 -0,18%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links