Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: Fagron stelt teleur

Beursblik: Fagron stelt teleur
Beeld: Fagron

(ABM FN-Dow Jones) Fagron stelde teleur met de update over het derde kwartaal, met een tegenvallende omzet en een getemperde winstverwachting. Dit stelde ING woensdag.

Fagron boekte een omzetgroei van 5,4 procent, waar analisten rekenden op bijna 9 procent groei, en mikt nu op een REBITDA-resultaat van 118 tot 124 miljoen euro, wat 2,5 procent lager is dan de consensusverwachting, aldus ING.

Vooral de omzet in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika was zwak met 59 miljoen euro, wat 8 procent lager is dan een jaar eerder. Deze regio is goed voor ongeveer de helft van de omzet. Autonoom daalde de omzet er zelfs met bijna 10 procent.

Volgens Fagron komt deze daling door de registraties van niet-steriele bereidingen door derden in het voorgaande jaar. Daarbij kwam een afname van de vraag naar coronagerelateerde materialen, traag herstel van geplande zorg en doktersbezoek, druk in de aanvoerketen en wat vertraging bij de aanbesteding van de herverpakkingsfabriek in Polen.

In Noord-Amerika steeg de omzet met 21 procent op jaarbasis. Vooral Compounding deed het daar goed.

Fagron kondigde een beleggersdag aan in het het eerste kwartaal van 2022 voor een strategie-update en doelstellingen voor de middellange termijn.

ING heeft een Houden advies met een koersdoel van 17,50. Het aandeel Fagron stond woensdag 2,1 procent in het rood op 15,17 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fagron 71% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Fagron

13,390 26 nov
+13,390 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links