Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Bank of America verhoogt koersdoel ASMI flink

Bank of America verhoogt koersdoel ASMI flink
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America heeft vrijdag het koersdoel voor ASM International flink verhoogd van 390,00 naar 464,00 euro met een onveranderde koopaanbeveling. Dit bleek uit een rapport van de Amerikaanse bank.

De analisten besloten in aanloop naar de beleggersdag van ASMI op 28 september om hun taxaties voor de EBITDA voor dit jaar en volgend jaar met 2 tot 1 procent te verhogen. Tevens werden de verwachtingen voor de operationele kosten iets verlaagd.

ASMI wint marktaandeel in zowel ALD als Epitaxy, benadrukte Bank of America. Waar in 2016 het marktaandeel in ALD nog 51 procent was en voor Epitaxy 6 procent, was dit in 2020 al opgelopen naar respectievelijk 55 en 16 procent.

Op 28 september verwacht Bank of America dat ASMI voor de middellang termijn zal mikken op een brutomarge van 46,5 tot 47,5 procent. Verder zien de analisten de marge op de vrije kasstroom stijgen van 8 procent afgelopen jaar naar 20 procent in 2023, "in lijn met diens drie grootste sectorgenoten".

Het aandeel ASMI was vrijdagochtend koploper in de AEX met een koersstijging van 1,6 procent tot 357,50 euro

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI 88% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ASM International

336,700 19 okt
-0,800 -0,24%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links