Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

SPICE ONE meldt belang in Renewi

SPICE ONE meldt belang in Renewi
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) SPICE ONE Investment Coöperatief heeft een eerste belang in Renewi gemeld, terwijl een andere investeerder, Sterling Strategic Value Fund, het belang juist afbouwde. Dat bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht.

SPICE ONE meldde op 3 september een kapitaalbelang van 4,31 procent met een dito stemrecht. Sterling Strategic Value Fund bouwde het belang in Renewi juist helemaal af. Op 2 juni dit jaar had het fonds nog een belang van 4,99 procent. 

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RENEWI 86% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

RENEWI

8,990 19 okt
+0,160 +1,81%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links