Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel SBM Offshore

Beursblik: Barclays verhoogt koersdoel SBM Offshore
Beeld: SBM Offshore

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft het koersdoel op SBM Offshore verhoogd van 22,00 naar 24,80 euro met een onveranderd Overwogen advies. Dit bleek maandag uit een rapport van Britse bank, die het aandeel op de favorietenlijst heeft staan.

Tot op heden heeft het aandeel ondermaats gepresteerd in vergelijking tot sectorgenoten, oordeelde analist Mick Pickup, ondanks dat het twee grote tenders wist binnen te halen. Ook betaalt SBM een dividendrendement van 6 procent en koopt het ook nog eens eigen aandelen in.

Pickup zegt te begrijpen dat de sector uit de gratie is bij beleggers en dat SBM de nodige hoofdpijndossiers kende in het verleden. Optisch heeft de oliedienstverlener ook veel schuld en het bedrijf is lastig in een model te vatten, aldus de analist. Maar, het bedrijf zitten midden in een expansiefase, benadrukte Pickup, en het beschikt over een ongekende kasstroom met contracten die nog tientallen jaren voor inkomsten zorgen. Uit die kasstroom keerde SBM aandeelhouders de afgelopen jaren fors uit en kon het ook nog eens enorme boetes betalen.

Alleen al de gecontracteerde leasevloot schat Pickup op 14 tot 15 euro per aandeel.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SBM Offshore 76% zegt kopen 17 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SBM Offshore

14,320 15:42
-0,205 -1,41%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links