Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'FDA bestempelt terugroepactie Philips als zeer ernstig'

'FDA bestempelt terugroepactie Philips als zeer ernstig'

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse medische toezichthouder FDA heeft de terugroepactie in juni door Philips van ademhalingsapparaten en ventilatoren bestempeld als Klasse 1. Dit schreef persbureau Reuters donderdagavond.

Klasse 1 wordt voorbehouden voor de meest ernstige vorm van een terugroepactie. De FDA zei dat er 83 klachten zijn binnengekomen over de producten van Philips die worden gebruikt om patiënten hulp te bieden bij ademhalen, maar dat er geen verwondingen of zelfs sterfgevallen zijn gemeld.

De Nederlandse specialist in medische apparatuur riep in juni ademhalingsondersteunende apparaten terug, omdat het schuim dat wordt gebruikt om het geluid van de machines te dempen kan verslechteren en kleine deeltjes kan uitstoten die de luchtwegen irriteren. De vrijgekomen gassen kunnen ook giftig zijn of mogelijk zelfs kanker veroorzaken, meldde Philips destijds.

Zowel in het eerste als in het tweede kwartaal trof Philips voor deze problemen een voorziening van 250 miljoen euro, waardoor de totale kosten van de terugroepactie op ongeveer een half miljard euro worden geschat. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke 58% zegt kopen 19 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Doordenker 23 juli 2021 08:18
    Ik heb Philips zeer hoog staan als het om kwaliteit van ook en vooral haar medische producten gaat! Neem van mij aan dat de terugroep actie, die nog lang niet rond is, een zeer overdreven uiting van (voor) zorgplicht is. Maar ja niks doen was geen optie. Dat op geen enkele wijze, ondanks misschien een leger Amerikaanse letselschade advocaten die erop duiken, een verband van gezondheids schade door het gebruik van de machine zal worden aangetoond.
  2. Theo32 25 juli 2021 22:25
    Als het een *foreign* merk gaat - is de FDA er als de kip erbij om 'het Amerikaanse volk en de Amerikaanse belangen te beschermen'. Maar je mag je afvragen welk bedrijf er voor 'PFAS, PFOA en GenX' heeft gezorgd op onze bodems - daarna blijft het stil en iedereen kijkt dan een andere kant op...

    Zo werkt dat.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Philips Koninklijke

39,925 16 sep
+0,515 +1,31%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links