Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: Deutsche Bank zet ASR op kooplijst

Beursblik: Deutsche Bank zet ASR op kooplijst
Beeld: ASR

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft dinsdag het advies voor ASR verhoogd van Houden naar Kopen, terwijl het koersdoel van 40,00 naar 41,00 euro ging.

Analisten van de Duitse bank zagen dat het aandeel ASR dit jaar ondermaats presteerde, als gevolg van winstnemingen. Beleggers bleken volgens de analisten op zoek naar bedrijven die meer zouden profiteren van een reflatie, ofwel beleggers die inspelen op sterkere groei en hogere rentes. "Nu deze zoektocht aan kracht verliest, ka de markt opnieuw gaan kijken naar namen van hoge kwaliteit in de tweede helft van dit jaar", aldus de marktvorsers.

In deze context ziet ASR er aantrekkelijk uit en een koopadvies is dan ook gerechtvaardigd. Deutsche Bank verwacht dat ASR de kloof in de waardering met Nederlandse sectorgenoten zal inlopen. Onderliggend ziet ASR er volgens de analisten beter uit dan NN, hoewel die verzekeraar ook goed presteert en de afgelopen weken genoot van een positieve nieuwsstroom.

Naast de komende halfjaarcijfers zou ook de beleggersdag van ASR in december een aanjager voor de koers kunnen blijken als analisten hun taxaties vervolgens moeten verhogen.

Het aandeel ASR sloot maandag 3,4 procent lager op 32,54 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASR Nederland 100% zegt kopen 8 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ASR Nederland 34,370 23 jul
+0,260
+0,76%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links