Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel NN

Beursblik: KBC Securities verhoogt koersdoel NN
Beeld: NN

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft het koersdoel voor NN Group verhoogd van 41,00 naar 43,00 euro, nadat de verzekeraar het nieuws bevestigde dat het onderdelen van de activiteiten van MetLife in Europa wil overnemen.

Volgens een eerder bericht van persbureau Bloomberg gaat het om de activiteiten in Polen en Griekenland en zou NN Group 620 miljoen euro willen betalen.

Naar mening van analist Jason Kalamboussis van KBC past het bod in de strategie van NN op zich te versterken in Centraal-, Oost- en Zuidoost-Europa, in de landen waar de verzekeraar al actief is.

NN Group greep eerder naast de activiteiten van Aegon in deze regio, waar uiteindelijk Vienna Insurance Group een forse prijs voor neerlegde, en heeft ook al gekeken naar veel grotere kansen, zoals Aviva Polen, dat uiteindelijk voor 2,5 miljard euro naar Allianz ging, meldt de analist.

KBC concludeert dat NN biedt op alle activiteiten die in de etalage worden gezet in deze regio, maar verstandig vasthoudt aan zijn rendementseisen. Dit moet uiteindelijk wel leiden tot een succesvolle uitbreiding in deze regio.

Kalamboussis denkt dat NN een deel van de vermogensbeheertak zou kunnen verkopen en de opbrengst daarvan aanwenden voor een Oost-Europese deal. Overigens zou dit mogelijk slechts een gedeeltelijke verkoop kunnen worden en zou de 1,5 miljard euro aan mogelijke opbrengst die in de pers wordt genoemd daarmee te hoog zijn.

Al met denkt KBC dat NN Group zijn strategie goed uitvoert en gaat het koersdoel omhoog op basis van de betere vooruitzichten en hogere waarderingen voor Asset Management en Centraal en Oost-Europa.

Het advies voor NN blijft Accumuleren.

Het aandeel NN steeg maandag 0,3 procent naar 40,47 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NN Group

44,990 16:04
+0,030 +0,07%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links