Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: sterke jaarstart voor BAM

Beursblik: sterke jaarstart voor BAM
Beeld: BAM Groep

(ABM FN-Dow Jones) BAM heeft een sterke start van het jaar achter de rug, met een solide stijging van het EBITDA-resultaat, ondanks een verlies bij BAM International, het verlieslatende onderdeel dat wordt afgebouwd. Dat stelde ING donderdag in een rapport.

De onderliggende winst voor belastingen is daardoor in het eerste kwartaal veel beter dan verwacht en zelfs een van de beste cijfers die analist Tijs Hollestelle heeft gezien van BAM in de eerste drie maanden van dit jaar.

Het beperkte verlies bij BAM International is een opluchting, na het forse verlies van een jaar eerder, aldus ING. "Het afbouwen van zo'n bedrijfsonderdeel kost tijd in de bouwsector en is nogal uitdagend", volgens ING. BAM verwacht dit proces dit jaar af te ronden.

BAM loste verder een doorlopend krediet van 400 miljoen euro af, waardoor de schuld daalde tot 1,3 miljard euro, wat volgens ING een logische stap lijkt, ondanks dat het coronavirus nog altijd aanwezig is. Hollestelle verwacht dat ook de resterende converteerbare leningen in de komende weken zullen worden afgelost met contanten en ziet dit als een teken dat het bedrijf zich wat geruster voelt.

ING verwacht een positieve reactie op het kwartaalbericht. De bank heeft een Houden advies op BAM en een koersdoel van 1,20 euro. Het aandeel BAM steeg donderdag 0,3 procent tot 2,46 euro.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM 100% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

BAM Groep Koninklijke

2,720 15 okt
+0,094 +3,58%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.