Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Autonome omzetgroei voor Wolters Kluwer

Autonome omzetgroei voor Wolters Kluwer
Beeld: Wolters Kluwer

(ABM FN-Dow Jones) Wolters Kluwer heeft over de eerste drie maanden van dit jaar de autonome omzet op jaarbasis zien stijgen en de outlook voor het gehele boekjaar herhaald. Dit maakte het dataconcern woensdag bekend in een tussentijds handelsbericht.

De omzet steeg over het eerste kwartaal van dit jaar met 4 procent. De zogeheten terugkerende omzet, goed voor 81 procent van de groepsomzet, zag het bedrijf met 3 procent stijgen op autonome basis. De niet-terugkerende omzet steeg met 7 procent.

Als de valuta-effecten worden meegenomen dan tekende zich een omzetdaling met 2 procent af door de daling van de dollar. Het bedrijf genereert een aanzienlijk deel van zijn omzet in dollars.

Bij de Health-divisie steeg de omzet autonoom met 8 procent, bij Tax & Accounting met 3 procent, bij Governance, Risk & Compliance met 3 procent en Legal & Regulatory met 2 procent.

De aangepaste operationele marge steeg 290 basispunten, voornamelijk door besparingen op onder meer reiskosten. Het aangepaste EBITDA steeg 8 procent.

De aangepaste vrije kasstroom steeg met 115 procent. De verhouding tussen de nettoschuld en het EBITDA-resultaat kwam op 31 maart van dit jaar uit op 1,5 bij een nettoschuld van 2,2 miljard euro.

Aandeleninkoop

Van het lopende inkoopprogramma van 350 miljoen euro is per 4 mei van dit jaar 159 miljoen euro voltooid.

Outlook

Wolters Kluwer voorziet voor 2021 nog altijd circa 5 procent groei van de aangepaste winst per aandeel. Verder rekent het databedrijf op een aangepaste operationele marge van 24,5 tot 25,0 procent en een aangepaste vrije kasstroom van 875 miljoen tot 925 miljoen euro. In 2020 was dit 907 miljoen euro en in 2019 was dit 807 miljoen euro.

Het aandeel Wolters Kluwer sloot dinsdag op een rood Damrak 0,2 procent lager op 75,80 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Wolters Kluwer

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Wolters Kluwer 82,900 12:57
+0,220
+0,27%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links