Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Prestatie Merck ondermaats

Prestatie Merck ondermaats
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Merck heeft in het eerste kwartaal van 2021 de verwachtingen niet kunnen inlossen. Dit bleek donderdag uit de cijfers van de Amerikaanse farmaceut. 

De nettowinst daalde van ruim 3,2 miljard naar minder dan 3,2 miljard dollar, ofwel van 1,26 naar 1,25 dollar per aandeel.

Op aangepaste basis daalde de winst van 1,51 naar 1,40 dollar per aandeel. De analistenconsensus samengesteld door FactSet had op een stijging naar 1,61 dollar per aandeel gerekend. 

De omzet bleef vrijwel stabiel op 12,1 miljard dollar. De consensus rekende echter op een stijging tot 12,6 miljard dollar. 

Outlook 

Voor 2021 verwacht Merck een aangepaste winst van 6,48 tot 6,68 dollar per aandeel, met een omzet van 51,8 tot 53,8 miljard dollar. Dit is in lijn met wat analisten verwachten. 

Het aandeel Merck stond donderdag onder druk en daalde 3,4 procent in voorbeurshandel. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links