Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Winst Microsoft stijgt harder dan omzet

Winst Microsoft stijgt harder dan omzet
Beeld: Microsoft

(ABM FN-Dow Jones) Microsoft heeft in het afgelopen kwartaal de verwachtingen ruim overtroffen. Dat bleek dinsdagavond uit de kwartaalrapportage van het Amerikaanse techbedrijf.

CEO Satya Nadella zei in een toelichting dat na een jaar pandemie de vraag naar digitale oplossingen nog altijd niet vertraagt. "Ze versnelt, en dit is nog maar het begin", aldus de topman.

De omzet steeg in het derde kwartaal van het lopende gebroken boekjaar met 19 procent op jaarbasis tot 41,7 miljard dollar. Analisten rekenden vooraf gemiddeld op 41 miljard omzet volgens FactSet. De omzet uit de cloud steeg met 23 procent naar iets meer dan 15 miljard dollar.

De nettowinst steeg zelfs met 44 procent tot 15,5 miljard dollar. De aangepaste winst kwam uit op 1,95 dollar per aandeel, een toename van 39 procent. Hier hadden de analisten volgens FactSet gerekend op 1,78 dollar per aandeel.

Het aandeel Microsoft daalde dinsdag, ondanks de meevallende cijfers, in de handel nabeurs met 2,9 procent. In de reguliere handelde eindigde het aandeel nog 0,2 procent hoger.

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Microsoft 71% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Microsoft Corporation

301,700 23 sep
+4,800 +1,62%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links