Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: mooie meevaller Philips

Beursblik: mooie meevaller Philips
Beeld: Philips

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft met de cijfers over het eerste kwartaal een mooie meevaller laten zien. Dit vindt analist Marc Hesselink van ING.

De analist wees op de vergelijkbare omzetgroei van 9 procent, wat 3 procentpunt meer was dan verwacht. En die meevaller werd gedragen door alle divisies, voegde Hesselink daaraan toe.

Ook de aangepaste EBITA was volgens de marktkenner een meevaller. En dat was te danken aan de divisie Diagnosis & Treatment.

De orderinstroom van Philips daalde met 5 procent. "Dat is erg goed, gezien de moeilijke vergelijkingsbasis", oordeelde Hesselink. En ook hier was dat vooral te danken aan de divisie Diagnosis & Treatment.

"Goed dat de meevaller qua cijfers en orderinstroom in de divisie Diagnosis & Treatment zit", aldus Hesselink, want dit is de belangrijkste divisie van Philips. Na de verkoop van de tak huishoudelijke apparatuur is die divisie namelijk goed voor ongeveer de helft van de omzet.

ING wees ook op de kleine outlookverhoging die Philips voorbeurs aankondigde. Dit betekent volgens de bank dat de consensus ook met enkele procent omhoog gaat.

De glans van de meevallende cijfers wordt deels weggenomen door een voorziening van 250 miljoen euro die Philips aankondigde, voegde Hesselink toe.

ING heeft een Houden advies op Philips met een koersdoel van 46,00 euro. Het aandeel daalde maandag 2,1 procent naar 49,33 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Philips Koninklijke 46,380 11 jun
-0,245
-0,53%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links