Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beursblik: Bank of America houdt twijfels over Unibail

Beursblik: Bank of America houdt twijfels over Unibail
Beeld: Unibail-Rodamco-Westfield

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America blijft voorzichtig over Unibail-Rodamco-Westfield en handhaaft het Underperform advies, met en 5 euro hoger koersdoel van 50,00 euro.

De analisten van de Amerikaanse bank gaan er bij dit koersdoel vanuit dat Unibail gedurende drie jaar het dividend verlaagt en dat in de tweede helft van dit jaar de winkelcentra weer volledig open gaan.

Het koersdoel van de Amerikaanse bank ligt nog altijd zo’n 30 procent onder de koers van het aandeel Unibail. Reden genoeg voor de analisten om hun verkoopadvies te handhaven, ook omdat het verlagen van de schuld door Unibail vermoedelijk langer zal duren dan gedacht.

Recent verhoogde Xavier Niel zijn belang in Unibail naar 11 procent en de grootaandeelhouder kan dit nog eens uitbreiden naar 15 procent. De situatie doet Bank of America denken aan 2007, toen Bernard Arnault en Colony Capital een belang in Carrefour bemachtigden. Sindsdien is de koers van dat aandeel eigenlijk alleen maar gedaald. Het duurde te lang voordat Carrefour erkende wat de werkelijke problemen binnen het concern waren. "Het verhaal-Carrefour leerde ons dat een transitie lang kan duren en de uitvoering moeilijk is", aldus de analisten.

De koers van Unibail gaat volgens Bank of America uit van het beste scenario, dat wil zeggen een snelle verkoop van de Amerikaanse tak en een terugkeer naar de huurgroei uit het verleden.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 100% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 80,750 11 jun
+0,170
+0,21%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links