Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hogere omzet PPG

Hogere omzet PPG
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) PPG Industries heeft in het eerste kwartaal een hogere omzet behaald, dankzij hogere prijzen en volumes. Dit bleek donderdagavond uit de resultaten van de Amerikaanse verfspecialist.

CEO Michael McGarry sprak van een recordhoge aangepaste winst per aandeel in het eerste kwartaal, die ook "aanzienlijk hoger lag dan die in het eerste kwartaal in 2020 en 27 procent hoger dan in het eerste kwartaal van 2019, ondanks dat de verkoopvolumes nog niet volledig zijn hersteld tot een precovid niveau."

In het eerste kwartaal stegen de prijzen met bijna 2 procent en de volumes met zo'n 7 procent, waardoor de totale omzet van PPG met 15 procent steeg naar 3,9 miljard dollar.

Onder de streep bleef in het kwartaal een winst van 378 miljoen dollar over, of 1,58 dollar. Dat was een jaar eerder 243 miljoen of 1,02 dollar.

Verder wist PPG in het kwartaal voor 35 miljoen dollar aan kosten te besparen en wil het dit jaar voor een totaal van 125 miljoen dollar aan kosten besparen.

Vooruitkijkend verwacht PPG een groei van de vraag in bijna alle eindmarkten. 

In de nabeurshandel steeg het aandeel 4 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links