Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beursupdate: AEX hoger van start gegaan

Beursupdate: AEX hoger van start gegaan
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De AEX index koerste donderdag kort na de beursgong 0,5 procent hoger naar 713,59 punten, terwijl de Midkap eveneens 0,5 procent won. 

Onder de hoofdaandelen ging Prosus aan kop met een winst van krap 2 procent. Vannacht werd bekend dat Prosus een belang van 2 procent in Tencent in één keer van de hand heeft gedaan voor omgerekend 12,3 miljard euro. 

Volgens analisten wendt Prosus de verkoopopbrengst mogelijk aan voor het uitkopen van Just Eat Takeaway in iFood. Just Eat-Takeaway klom 1,5 procent. Het aandeel KPN steeg daarnaast 1 procent.

Een tweetal private equity-investeerders zou de handen ineengeslagen en een bod willen doen op KPN, in een deal die het telecombedrijf zou waarderen op meer dan 15 miljard dollar, omgerekend circa 12,6 miljard euro. Dit schreef The Wall Street Journal woensdagavond laat op basis van bronnen.

Unilever was met krap 1 procent de grootste daler. 

In de AMX ging Pharming aan kop met een winst van 2 procent. Air France-KLM verloor 1 procent, na een koerssprong woensdag. 

In de AScX won Avantium maar liefst 9 procent. Avantium sloot een afnamecontract met het Belgische Resilux.

Het lokaal genoteerde Alumexx steeg 5,5 procent. Alumexx wil een Nederlandse fabrikant van klimmaterialen overnemen en betaalt de overname in aandelen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare