Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Dura Vermeer vreest impact stikstof- en coronacrisis op termijn

Dura Vermeer vreest impact stikstof- en coronacrisis op termijn

ROTTERDAM (ANP) - Bouwonderneming Dura Vermeer kijkt met enige zorg naar zijn orderboek voor volgend jaar. Dat komt vooral door de impact van de coronacrisis en de stikstofcrisis op nieuwe infrastructurele projecten. Door de stikstofcrisis is het aanbod aan nieuwe projecten minder. Daarbij komt dat met name lagere overheden door de kosten van de coronacrisis minder budget hebben.

Dura Vermeer benadrukt echter dat de vooruitzichten voor de infradivisie tweeledig zijn en dat er in potentie een hoop werk te doen is. Zo ligt er volgens het bedrijf een grote renovatie- en vervangingsopgave. Daarnaast spelen de energietransitie en het hoogwaterbeschermingsprogramma.

In een toelichting op de jaarcijfers van het bouwbedrijf noemt Dura Vermeer de ontwikkeling van de orderportefeuille voor 2022 een "onderwerp van zorg". Ook dit jaar zorgt de corona- en stikstofcrisis al voor onzekerheden. Om die reden waagt het bedrijf zich niet aan voorspellingen over het verwachte resultaat.

Niveau van 2020

De omzet dit jaar zal naar verwachting uitkomen rond het niveau van 2020 toen de opbrengsten op 1,4 miljard euro uitkwamen. Dat was in 2019 nog 1,5 miljard euro. Het bedrijf boekte een winst van 41,5 miljoen euro tegen 36,1 miljoen euro een jaar eerder.

De werkvoorraad is volgens het bedrijf "ondanks de uitdagingen" nog op niveau. Het bedrijf heeft voor 2,5 miljard euro werk op de plank liggen, 6 procent minder dan eind 2019. Het bedrijf leverde vorig jaar 2777 woningen op, tegenover 3950 in 2019.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

BAM Groep Koninklijke 2,290 11 jun
+0,046
+2,05%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links