Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Beleggersclub wil opheldering van ABN AMRO over witwasonderzoek

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Machiavelli 21 maart 2021 16:12
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 21 maart 2021 15:42:


  Zijn er dan al bewijzen door het O.M. volgens mij is er nog steeds maar verdenkingen en mogelijk .
  Misschien is het een mogelijkheid voor je om je wat dieper in de materie te verdiepen? Een verdenking leidt veelal tot een onderzoek waar men in dit geval aanleiding genoeg heeft om strafrechtelijk zaken bloot te stellen en te onderzoeken, als het OM haar zaak heeft afgerond zal men met voldoende bewijs 'moeten' komen om ABN aan te klagen. Als het OM onderzoek naar je doet zullen er genoeg aanleidingen toe zijn en je leest van alle kanten dat de verdenkingen zich opstapelen, iets met waar rook is is vuur? Dat jij je door emotie laat leiden en maar blijft hopen dat de koers teruggaat naar de 'introduction koers' is ronduit een farce. Die zie je nooit meer terug namelijk, en je leest ook dat er nog geen voorzieningen zijn genomen voor de dikke boete die zeker gaat volgen. Weer een jaar geen winst voor 'De Bank'! Fijne zondag zondag nog! ;)
 2. forum rang 7 Lepre Chaun 21 maart 2021 16:21
  quote:

  Machiavelli schreef op 21 maart 2021 16:12:


  [...]

  Misschien is het een mogelijkheid voor je om je wat dieper in de materie te verdiepen? Een verdenking leidt veelal tot een onderzoek waar men in dit geval aanleiding genoeg heeft om strafrechtelijk zaken bloot te stellen en te onderzoeken, als het OM haar zaak heeft afgerond zal men met voldoende bewijs 'moeten' komen om ABN aan te klagen. Als het OM onderzoek naar je doet zullen er genoeg aanleidingen toe zijn en je leest van alle kanten dat de verdenkingen zich opstapelen, iets met waar rook is is vuur? Dat jij je door emotie laat leiden en maar blijft hopen dat de koers teruggaat naar de 'introduction koers' is ronduit een farce. Die zie je nooit meer terug namelijk, en je leest ook dat er nog geen voorzieningen zijn genomen voor de dikke boete die zeker gaat volgen. Weer een jaar geen winst voor 'De Bank'! Fijne zondag zondag nog! ;)


  Je zit short zekers.
  Nou ik denk zelf dat het meevalt zelf de FIOD vond niks als wat administratieve onvolkomenheden.
  Niks strafbaars en Zalm ja dat is weer politiek.
  Vandaar pagina 282 denk ik ,onbelangrijk.
  Wat mij betreft snel naar de introduction koers in de AMX.
 3. Atari 21 maart 2021 17:03
  ABN AMRO is een grote witwasfabriek dat weten ze ook. Het is een wirwar van geïdentificeerde betalingen van de onderwereld uit het buitenland. Ze hebben snel met de nodige amateurisme kyc medewerkers in dienst genomen. Ik heb gehoord hoe deze lui een script moeten voorlezen. Naast witwassen faciliteert ABN AMRO ook illegale verhuur en frauduleuze hypotheken. Hiermee wordt in Nederland de onderwereld verder geholpen met witwassen en belasting onduiking
 4. forum rang 7 Rowi62 21 maart 2021 22:26
  Zie ook de info op het AAB forum uit oa Follow The Money. Gelekte emails tonen aan dat al voor de beursgang een gezamenlijk onderzoek met OM over hoe het beste met big data witwassen te voorkomen werd geblokkeerd op het laaste moment door het Bestuur (mevr Caroline Princen) .
  Was dit om de redenen vermeld (privacy en mogelijk verlies klanten) of omdat AAB naar de beurs moest en deze info niet in de prospectus stond en mocht staan!

  Genoeg reden om een class action te starten tegen de NL Staat indien het OM nu een boete aan het nieuwe Abn Amro toekent terwijl de aandeelhouders niets verteld is in 2015.

  De nieuwe aandeelhouders hoeven dit niet te accepteren.
 5. kpt Raketstart 21 maart 2021 23:19
  Bij ING bestonden ook alleen 'verdenkingen'. Na slechts een case uit het dossier gelezen te hebben denk je; hoé in vredesnaam kon je dat doen?? Het gaat niet om een paar ton, maar om transacties van honderden miljoenen waarbij alle alarmsignalen (volgens OM 49 alarmen) op rood staan. Drugsgeld, deviezensmokkel, belastingontduiking stond er met koeienletters op. Je kon er vergif op innemen dat het OM dit niet zou laten schieten.

  De verantwoordelijkheid van de ING was nog te bezien dacht de ING en traineerde de zaak nog jaren. En al die tijd communiceerde ING in termen van 'ING is onderwerp van onderzoek OM' en 'in bespreking met OM over de rol ING als poorwachter''. Daarmee strooide de ING zand in de ogen bij het grote publiek. En het getuigde allemaal niet van een erg realistische visie.

  Wat wil de ABN dan bereiken met dit wegpoetsen? Hetzelfde als de ING? Als je echt hebt je rol als poortwachter hebt ingevuld dan klim je toch op de bovenste kansel en verwerp je de beschuldigingen. Toch fout geweest? Neem je verantwoordelijkheid en trekt het boetekleed aan. Neem direct maatregelen, bevries tegoeden , betreffende medewerkers nonactief zetten, verdachte klanten in quarantine plaatsen. Beperk de schade en geef aan dat je daaraan werkt.

  Gaat dit gebeuren? Nee. Want in de politiek en bestuursraad zegt men verantwoordelijk te zijn voor fouten die 'ondergeschikten' maken. Maakt het bestuur een fout? Nee, ondergeschikte maakt een fout. Moeten het bestuur daar conclusies uit trekken of snel maatregelen nemen? Nee natuurlijk niet. We zeggen gewoon sorry, finito. Dat is helemaal volgens de 'Rutte doctrine'.
 6. forum rang 5 Cedar 21 maart 2021 23:24
  Een grote roversbende, banken in algemeen en ABN loopt voorop,

  en als je als kleine particulier geld, op jouw naam, van een buitenlandse rekening overmaakt naar de abn wordt je hele doopceel gelicht, 2 x de laatste jaren meegemaakt dat een relatief klein bedrag dat binnenkwam een boek aan vragen opleverde,
  en het ergste vorig jaae: een betaling van mijn bv aan een levercier (met een abn rekening) met een waslijst aan vragen daarna, of ik oa wilde zeggen waar het geld vandaan kwam, het staat gvd al jaren bij jullie op de rekening,
  van god los deze club.
 7. Wazza 21 maart 2021 23:26
  Ben benieuwd hoe het uiteindelijk met de koers gaat aflopen. Ik heb tot nu toe nog het gevoel dat de koers hier niet heel erg op gaat reageren, tenzij de boete extreem hoog uit gaat vallen. Dit verhaal duurt nu al zo lang dat ik verwacht dat alles al in de koers zit verwerkt. In vergelijking tot bijvoorbeeld ING staat ABN ook nog laag. Zelf zit ik in ABN sinds 7,34. Mijn koersdoel voor over een paar maanden is 12,50.
 8. Instapmoment 22 maart 2021 00:13
  quote:

  Erny schreef op 21 maart 2021 23:43:


  ABN heeft nog geen geld opzij gezet. : "Er zou nog geen goede inschatting te maken zijn van de omvang van een eventuele strafmaatregel, heeft de bank al meerdere keren aangegeven." En dat is nu precies wat er bij deze bank steeds misgaat. Het onvermogen om risico's in te schatten.


  Leuk geprobeerd, maar dit gaat puur om verslaggevingsregels (zie RJ 252). Indien het niet mogelijk is een goede schatting te maken is het niet toegestaan een voorziening op de balans op te nemen.
 9. WijHetVolk 22 maart 2021 17:31
  Eind jaren 80 liep je gewoon de ABN op de vijzelgracht binnen met een koffer vol met diverse valuta. Daar werd het keurig verwerkt en op een rekening naar keuze gestort.
  Het was daar toen een komen en gaan van koffieshophouders, dealers en niet te vergeten de dames van lichte zeden.
  Iedereen kneep een oogje toe gewoon omdat het de stad inkomsten opleverde. Het verhaal rondom de Bulldog op het Leidseplein is al een voorbeeld hoe men toen dacht. (https://www.thebulldog.com/the-bulldog-ex-policestation/)
 10. forum rang 4 Mr.J.bonds 23 maart 2021 03:28
  Och wat een lekkere stemmingmakerij weer van de Telegraaf en indirect van het OM weer..
  www.telegraaf.nl/nieuws/224273363/abn...

  De bron was undisclosed via www.ftm.nl/artikelen/podcast-abn-torp... maar het is duidelijk dat dit waardeloze stemmingmakerij verhaal vandaan komt.. het is een podcast, je kunt hem gratis beluisteren bij Follow the money. maar van één kan kan komen.. Juist het OM. Die nog maar eens even vrolijk doorgaat met stemmingmakerij en het willens en wetens beschadigen van gerenommeerde politica en bankbestuurders zoals voormalig min.fin Zalm.

  Gaat over een onderzoek dat Zalm in 2014 wel moet afgelasten omdat hij anders gewoon de privacywetgeving overtreed..

  Een privacy wetgeving die alleen maar vele malen strenger is geworden met de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)..
  autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onde...

  Wat verwacht de overheid nou? En met name het OM? Aan de ene kan wordt er van ABN AMRO als bancaire instelling verwacht dat zij zeer respectvol moet omgaan met de persoonlijke informatie van haar klanten volgende de maatstaven van de laatste AVG wetgeving. Dus dit zelfs wettelijk verplicht is! Maar aan de andere kant dient zij wel al deze privé informatie van haar klanten zo maar even op straat te te gooien voor allerlei onderzoeken..

  Zalm is gewoon klem komen te zitten tussen onredelijke wetgeving, gemaakt door een onredelijke, veel te bureaucratisch opperende overheid, die al onder andere vele duizenden gezinnen kapot heeft gemaakt in de toeslagen affaire en en vele duizenden in Groningen heeft gedupeerd met het gas\aardbevingen schandaal. En nu haar pijlen richt op bancaire instellingen om één of andere reden..

  Nogmaals OM en openbaar aanklagers.. Met deze aanpak beschadig je onterecht een bancaire instelling zoals ABN AMRO. En Je gaat toch geen lastercampagne voeren om je zaak sterker te maken als OM? Vind dit een vrij ongelofelijk verhaal BTW. Ook een man als voormalig minister van financiële zaken zoals Zalm op persoonlijke titel vervolgen.. Man man.., je kunt toch gewoon zien dat deze man nog niet eens een onbeheerd kopje koffie ongevraagd mee zou nemen.. Als je ook maar een héél klein beetje mensenkennis hebt.. Ongelofelijk, het slaat echt als een tang op een varken, Zalm vervolgen..

  En dan nogmaals een honderden miljoenen kostende boete ABN opleggen.. Wie pak je daarmee dan OM? Echt niet die bankbestuurders die dit zogenaamd willens & wetens toegelaten zouden hebben.. (PS wat denk je nou zelf? ABN AMRO is geen Mocro Mafia instelling die even in opdracht van allerlei internationaal gespuis zegt; 'ja hoor, kom gerust met jullie tientallen miljoenen, wij knijpen wel een oogje dicht hier en wassen het wel wit voor jullie..' Dat geloof je zelf toch niet, of wel? volgens mij is jullie fantasie totaal op hol geslagen..!!)

  -Je pakt er de bank mee, die wordt in diskrediet gebracht, het personeel wordt met de nek aangekeken, en als het tegen zit, krimpt de bank door dit stemmingsmakerij verhaal en volgen er vele honderden zo niet duizenden ontslagen..
  -Je pakt de klanten van ABN AMRO er mee, want er werken er nu 2000 FTE op witwassen, die leveren een data stroom trouwens aan die het OM en het min. van justitie helemaal niet kan handelen. Dus je dwing de bank tot het maken van onzinnige kosten, die de bank duurder en dus minder concurrerend maken..
  -Je pakt er de belastingbetaler mee. Want de staat is voor 56% grootaandeelhouder. Een boete betekend minder of geen dividend voor de staat, ergo voor de belastingbetaler..
  -Je pakt er die andere 44% aandeelhouders mee, vaak kleine zelfstandigen die ABN aanhielden voor pensioen opbouw omdat banken normaal gesproken als veilige havens worden gezien die een mooi dividend uitkeren, maar geen spectaculaire prijsbewegingen laten zien. En nee: Je kunt hier niet zeggen.. Hadden de aandeelhouders maar beter moeten opletten wat ABN AMRO deed met witwassen op de AVA's. Want de Staat was met 56% aandelen de doorslaggevende factor en zij heeft al helemaal haar mond nooit opengetrokken op de AVA's van ABN AMRO aangaande witwassen en het te weinig controle hier zogenaamd op zijnde..
  -Je schaad er het aanzicht van Nederland in het algemeen mee. Je laat weer zien dat Nederland een veel en veel te repressieve, te bureaucratische niet-functionerende overheid is. Die verzand is in haar eigen procedures en onmenselijk en onredelijk opereert.. ultrastrenge AVG-Wetgeving opleggen, maar wel alles opeisen aan privé data van ABN haar klanten. Klinkt ook zo lekker redelijk.. Hoort echt bij een foute Toeslagen Affaire Overheid! (denk aan al die fijne zwartgelakte pagina's, alleen de lidwoorden De, het, een waren nog leesbaar.. LOL!)

  IPV van in overleg gaan met de banken en in harmonie samen een aanvalsplan tegen witwassen, liefst Europees opzetten. OM, je zult zien, als je het zo aanpakt,. Dat die banken nog niet zo onaangenaam zijn. En als het redelijk gaat, best willen meewerken.. Maar als je ze gaat lopen bedreigen met torenhoge honderden miljoenen kostende boetes en bankbestuurders persoonlijk gaat lopen vervolgen en haat en lastercampagnes gaat lopen lanceren in de media..  Ps. Enige reden waarom ik denk dat zo’n OM en openbaar aanklager dit doen. Is dat het natuurlijk wel leuk op het CV staat, Abn Amro even een boete van een half miljard gegeven..

  PPS. Even rationeel gezien. In een normale situatie, zoals over een maand of 3 , als Corona het land weer uit is, maakt Abn op jaarbasis 1.8 miljard euro winst. Dus 400 of 500 miljoen is ongeveer 1 kwartaalwinst doneren aan de staat.
  De stijgende rente is van een groter positief belang. Dus echt zorgen maak ik me ondanks mij oprechte pissed of zijn over het stupide gedrag van het OM. Nog niet over ABN en deel ik het koersdoel van € 12.5 over paar maandjes of eerder..
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ABN AMRO BANK N.V.

12,580 16:52
+0,018 +0,14%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links