Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

ForFarmers verkoopt minder veevoer door coronacrisis

ForFarmers verkoopt minder veevoer door coronacrisis

LOCHEM (ANP) - De producent van veevoer ForFarmers heeft vorig jaar zijn afzet zien dalen door de coronacrisis. Door de sluiting van bijvoorbeeld de horeca werd de agrarische sector geraakt omdat er minder vraag was naar zuivel, vlees en eieren. Dat merkte ForFarmers in de verkoop van veevoer.

Het totale verkoopvolume nam in 2020 met 3,5 procent af tot 9,7 miljoen ton. Volgens ForFarmers kon de grotere vraag naar zuivel, vlees en eieren vanuit de supermarktsector het wegvallen van de horeca niet compenseren. Het bedrijf zegt dat vooral rundvee-, kalveren- en pluimveehouders hun afzet zagen teruglopen, met daardoor lagere prijzen voor hun producten. Zij besloten in het algemeen minder nieuwe dieren te nemen.

Daarnaast werd de export van vlees naar landen buiten Europa tijdelijk opgeschort nadat medewerkers in slachthuizen met het coronavirus waren besmet. Ook dit zette de vraag naar veevoer onder druk. Verder kromp de Nederlandse varkensstapel door de uitkoopregeling voor varkensboeren om zo de stikstofuitstoot te verlagen. ForFarmers verwacht dat de varkensstapel dit jaar met nog eens 7 procent zal krimpen.

De omzet van ForFarmers zakte vorig jaar met 4,5 procent tot minder dan 2,4 miljard euro. De brutowinst nam licht af tot 433 miljoen euro vergeleken met 2019. ForFarmers wist de impact van de crisis beperkt te houden door onder meer kostenbesparingen. Topman Yoram Knoop spreekt van een "bewogen jaar" voor de onderneming uit het Gelderse Lochem.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ForFarmers

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. Blenheim 11 maart 2021 09:27
  Ik zit zo met mijn vingers tussen de deur met dit aandeel. Te duur aangekocht uiteraard (let op: zelfkritiek bestaat dus dames en heren). Tegelijkertijd lijkt het ook altijd wat met deze onderneming, dan de grondstofprijzen, dan stikstof, dan corona... Er moeten toch voor FF gunstige marktomstandigheden bestaan, ik hoop dat ik die nog eens mee ga maken.
 2. forum rang 5 andre68 11 maart 2021 10:02
  Veevoer.........mais en soya, vaak geteeld op omgekapt oerwoud in de Amazone. Per boot naar NL en daar verwerkt tot voer voor koeien, kippen en varkens. Varkens die we vervolgens exporteren en door o.a. Chinezen laten opvreten. Melkpoeder voor Chinese babies.

  De NL-politiek wil "van het gas af" (wat een stom gelul)......maar bovenstaande is DE hoofdoorzaak van CO2-footprint, roofbouw op de natuur en verlies aan biodiversiteit. Vlees-en zuivel produktie en consumptie en alles wat daar mee samenhangt.
 3. Blenheim 11 maart 2021 15:11
  quote:

  PeterF1 schreef op 11 maart 2021 14:02:


  @Blenheim Hopelijk niet op € 12.30... Ik doe pas mee sinds Nov2020 op € 5 en een beetje maar vraag me nu wel af hoe dat FF ooit naar 12 euro heeft kunnen klimmen.

  Als je het fout doet, moet je ook echt all-the-way, dus ja, ik heb er ook een paar gekocht op € 12. Dat noemen we leergeld of gewoon dom. Ik hou 't uit zelfbehoud op leergeld :)
 4. forum rang 5 Kees1 11 maart 2021 17:25
  @Blenheim. Ik begrijp je punt.
  Het is heel lastig om bedrijven in sectoren te waarderen die producten maken die breed worden afgenomen, maar die bij de politiek of het publiek niet meer zo lekker liggen. Die bedrijven zijn veelal winstgevend en toch is het erg lastig.
  Het geldt voor tabak (Imperial Brands etc), olie en gas (Shell, SBM etc), drank (Heineken), vervoer (AF-KLM), banken (ABN) en zeker ook voor de agri-sector. Ik heb mij voorgenomen (na een tegenvaller bij Shell) om uit individuele aandelen in deze sectoren weg te blijven.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ForFarmers

3,730 03 dec
+3,730 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links