Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Biefstukketen Loetje opent vier nieuwe restaurants na lockdown

Reacties

31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. TheStratman 15 februari 2021 10:25
    Deze vegawappie maakt zich zorgen om het feit dat elke kilo rundvlees 16.000 liter drinkwater nodig had en mede verantwoordelijk is voor het omhakken van regenwoud ten bate van de soyateelt. Nederland is daar (soya) wereldwijd, de op twee na grootste importeur van. Deze vegawappie zou graag voor de dieren (niet de bio-industrie) na z,’n dood nog iets te leven achterlaten. Vandaar Vegawappie!
  2. Dikke Durk 15 mei 2021 10:33
    quote:

    TheStratman schreef op 15 februari 2021 10:25:


    Deze vegawappie maakt zich zorgen om het feit dat elke kilo rundvlees 16.000 liter drinkwater nodig had en mede verantwoordelijk is voor het omhakken van regenwoud ten bate van de soyateelt. Nederland is daar (soya) wereldwijd, de op twee na grootste importeur van. Deze vegawappie zou graag voor de dieren (niet de bio-industrie) na z,’n dood nog iets te leven achterlaten. Vandaar Vegawappie!

    Doe niet zo onnozel vegawap.

    Al dat water dat dieren drinken scheiden ze ook weer uit in de vorm van zweet, urine, damp, kwijl en bloed. Anders had al het water al lang op geweest.

    En wat betreft import van soja: de wereldhave Rotterdam importeer die soja en vervolgens wordt het van daaruit grotendeels ook weer geëxporteerd naar Europese landen. Het deel wat in Nederland blijft wordt vermalen voor de olie en het fijne meel waarvan sauzen en vleesvervangers worden gemaakt. De resterende 80% van de plant die overblijft gaat als schroot naar de diervoerindustrie die er brokken, biks en ander voer van maakt wat vervolgens naar boeren en huisdierhouders gaat.



  3. simidoc 26 mei 2021 06:32
    quote:

    gbakl schreef op 13 februari 2021 10:41:


    een BBQ koop je niet bij de keurslager.


    Zal ik het anders formuleren.
    Je koopt een cote a los bij de kwaliteitsslager en die gooi je vervolgens op de BBQ.

    Côte à l'os op de bbq

    Zorg dat de kolen goed op temperatuur zijn voordat je de côte à l'os op de bbq legt.
    Schroei het vlees aan beide zijden dicht en laat het daarna nog 15 minuten rustig verder garen aan de zijkant van het rooster.
    Laat de côte à l'os nog 5 minuten rusten onder zilverpapier.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 mei 2021 07:51
    quote:

    simidoc schreef op 26 mei 2021 06:32:


    [...]
    Zal ik het anders formuleren.
    Je koopt een cote a los bij de kwaliteitsslager en die gooi je vervolgens op de BBQ.

    Côte à l'os op de bbq

    Zorg dat de kolen goed op temperatuur zijn voordat je de côte à l'os op de bbq legt.
    Schroei het vlees aan beide zijden dicht en laat het daarna nog 15 minuten rustig verder garen aan de zijkant van het rooster.
    Laat de côte à l'os nog 5 minuten rusten onder zilverpapier.


    Klinkt erg kankerverwekkend.
  5. jorisvanderveen 13 augustus 2021 17:13
    quote:

    simidoc schreef op 26 mei 2021 08:26:


    [...]

    Niks kankerverwekkend aan als je weet hoe je de BBQ op de juiste manier weet te gebruiken.


    Ik ben het helemaal eens met je. Niet veel mensen weten de BBQ op de juiste manier te gebruiken.
    Het lijkt makkelijk, maar je moet de luchtstroom inlaat goed reguleren. Hierdoor kun je de juiste temperatuur krijgen.
  6. forum rang 10 rationeel 20 augustus 2021 12:22
    Waarom moeilijk doen als het gemakkelijk kan.

    Men kope een haasbiefstuk uit een land waar dieren lekker in de wei lopen, en waar geen gekke koeienziekte heerst.

    Men zet een pan met dikke bodem, een zgn braadpan, op het gas.

    Men smelte daarin een klont roomboter en laat die goed warm worden, doch zonder te verbranden.

    De haasbiefstuk droogt men met een stuk keukenpapier.

    Men legge nu de roomboter op temperatuur is, de haasbiefstuk in de pan.

    Na een paar minuten als het vlees losgelaten heeft van de bodem, draait men het vlees voorzichtig om, met behulp van een lepel en vork. Niet prikken in het vlees maar met de vork het vlees ondersteunen op de lepel.

    Als ook aan die kant het vlees loslaat, gaat men met de vork en lepel als ondersteuning het vlees heen en weer bewegen.

    Af en toe draaien, en ga er mee door totdat het vlees naar eigen wens klaar is.

    Ik houd zelf van aardig niet gaar;)

    Op bord leggen en smullen maar.
  7. Dikke Durk 20 augustus 2021 19:41
    quote:

    rationeel schreef op 20 augustus 2021 12:22:


    Waarom moeilijk doen als het gemakkelijk kan.

    Men kope een haasbiefstuk uit een land waar dieren lekker in de wei lopen, en waar geen gekke koeienziekte heerst.

    Men zet een pan met dikke bodem, een zgn braadpan, op het gas.

    Men smelte daarin een klont roomboter en laat die goed warm worden, doch zonder te verbranden.

    De haasbiefstuk droogt men met een stuk keukenpapier.

    Men legge nu de roomboter op temperatuur is, de haasbiefstuk in de pan.

    Na een paar minuten als het vlees losgelaten heeft van de bodem, draait men het vlees voorzichtig om, met behulp van een lepel en vork. Niet prikken in het vlees maar met de vork het vlees ondersteunen op de lepel.

    Als ook aan die kant het vlees loslaat, gaat men met de vork en lepel als ondersteuning het vlees heen en weer bewegen.

    Af en toe draaien, en ga er mee door totdat het vlees naar eigen wens klaar is.

    Ik houd zelf van aardig niet gaar;)

    Op bord leggen en smullen maar.

    Een beetje zout en een snufje nootmuskaat erop, en dan is het helemaal top!
31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links