Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Metaalstakers fietsfabriek Accell rijden naar Abe Lenstra Stadion

HEERENVEEN (ANP) - Medewerkers van de Heerenveense fietsenfabrikant Accell, bekend van de merken Batavus en Koga, gaan maandag staken. Ook rijden ze met een stoet auto’s van schaatsbaan Thialf naar het Abe Lenstra Stadion in de Friese stad. Daarmee willen ze hun oproep voor een betere cao in de metaalsector extra kracht bijzetten.

Het gaat om een van de weinige zichtbare vakbondsacties in de stakingenreeks die al enkele weken aan de gang is in de metaalsector. Normaal vinden er bij stakingen altijd grote manifestaties plaats bij de poorten van bedrijven. Maar dat kan allemaal niet vanwege de coronacrisis.

Stakers melden zich nu telkens ergens om hun stakingsformulier af te geven en staken daarna thuis. "Anders dan anders dus, maar de stakingsbereidheid is er niet minder om", zegt CNV-bestuurder Tristan Westra. Hoeveel mensen precies zullen meedoen aan de actie in Heerenveen is nog niet bekend.

Het is de bedoeling dat stakers bij Accell straks 48 uur het werk neerleggen. Ook medewerkers van DEJONG in Gorredijk zullen volgens de bonden 48 uur niet aan de slag gaan. Bij Quadient Technologies en BD Kiestra in Drachten wordt 24 uur gestaakt.

Onder de zogeheten metalektro-cao vallen circa 160.000 werknemers.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Accell

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Accell Group 43,550 17:35
-0,450
-1,02%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare