Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

FNV wil NOW-steun in coronafonds stoppen

UTRECHT (ANP) - FNV wil dat de NOW-steun, die de overheid aan winkels betaalt als bijdrage aan de loonkosten, in een coronafonds wordt gestopt. Daaruit zou het personeel dan betaald moeten worden. Zo wordt voorkomen dat de ketens de steun voor andere zaken gebruiken en het personeel alsnog voor de kosten van de lockdown opdraait.

De vakbond ontving verschillende signalen dat winkels zeggen dat werknemers hun uren na de lockdown moeten inhalen of nu gedwongen worden vakantiedagen op te nemen. Het coronafonds dat de FNV voor ogen heeft zou dat tegen moeten gaan. Ook zouden daarmee mensen met een tijdelijk contract, die nu volgens de bond vaak worden ontslagen, in dienst kunnen worden gehouden. Mensen die niet in de winkels hoeven te zijn, blijven dan doorbetaald thuis. Verder wil FNV dat toeslagen doorbetaald blijven worden zodat mensen er niet in loon op achteruit gaan.

Branchevereniging INretail vindt het logisch dat mensen niet de toeslag krijgen voor werk in de avond of zondag als ze niet op die tijden werken. "Daardoor kan het salaris verschillen met wat mensen verwachten", beseft een woordvoerder de erop wijst dat het voor winkeliers ook zware tijden zijn en zij niet-noodzakelijke uitgaven zoveel mogelijk zullen beperken.

Bestellingen

Met de cao-partners, waar FNV niet toe behoort, heeft INretail afspraken gemaakt over verschillende zaken die tijdens de lockdown spelen. "Dan gaat het om lonen, maar ook flexibele inzet van mensen voor bijvoorbeeld het inpakken of bezorgen van bestellingen in webwinkels."

Na de lockdown roept FNV winkels op om niet in de avond en op zondag open te gaan. Daarmee moet het aantal reisbewegingen beperkt worden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. aandeeltje! 18 januari 2021 17:12
    ? De NOW bijdrage gaat naar werkgever en die betaalt salarissen door.
    Hoezo fonds??

    Uiteraard hoeven werknemers de uren niet in te halen.. wat is dat nu voor onzin?

    Ook is het logisch dat enig vakantiedagen worden opgenomen. Alles lijkt me wat overdreven. Dit om te voorkomen dat iedereen vakantie opneemt als de winkels weer opengaan.

1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links