Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese en Amerikaanse beurzen dicht vanwege kerst

Europese en Amerikaanse beurzen dicht vanwege kerst

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenmarkten zijn vrijdag gesloten vanwege de kerst. Ook de Amerikaanse beurzen houden op eerste kerstdag de deuren gesloten. Na het weekend zal de handel weer worden opgestart.

De aandelenbeurs in Amsterdam sloot donderdag een verkorte sessie met winst, waarbij de markten bij het slot nog in afwachting waren van een akkoord over het handelsverdrag tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk voor na het vertrek van de Britten op 1 januari. De overeenkomst werd na de slotbel bekendgemaakt. Vanwege kerstavond waren de financiële markten in Amsterdam, Brussel, Parijs, Londen en Madrid slechts een halve dag open.

De aandelenbeurzen in New York eindigden donderdag na eveneens een verkorte handelssessie licht hoger. De Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent hoger op 30.199,87 punten. De S&P 500 ging 0,4 procent omhoog tot 3703,06 punten en techgraadmeter Nasdaq won 0,3 procent tot 12.804,73 punten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 8 Lepre Chaun 27 december 2020 08:35
  CBS: groei derde kwartaal nog iets sterker

  De Nederlandse economie is in het derde kwartaal nog iets sterker gegroeid dan eerder gedacht.

  Volgens een tweede raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bedroeg de groei 7,8 procent op kwartaalbasis, terwijl eerder een plus van 7,7 procent werd gemeld.

  Daarmee veerde de economie flink op van de historische krimp met 8,5 procent in het tweede kwartaal, toen de economische bedrijvigheid hard werd geraakt door de lockdowns tegen het coronavirus.

  De groei, de grootste ooit,
  is voor meer dan de helft toe te schrijven aan de sterk gestegen consumptie door huishoudens. Verder namen ook de overheidsconsumptie, het handelssaldo en de investeringen toe.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links