Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amerikaanse opiatenmaker vraagt faillissementsbescherming aan

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse medicijnenfabrikant Mallinckrodt heeft faillissementsbescherming aangevraagd. De opiatenmaker heeft duizenden claims aan zijn broek van mensen die verslaafd zijn geraakt aan pijnstillers.

Door de zogeheten Chapter 11-faillissementsprocedure te voeren, kan de onderneming doorstarten terwijl het de rechtszaken oplost. In bijna alle Amerikaanse staten lopen zaken tegen het bedrijf, dat zou hebben geprofiteerd van de door de farmaceutische industrie zelf aangewakkerde 'opiaten-epidemie'.

Daar komt bij dat Mallinckrodt geen reserves had om de enorme vorderingen vanwege de opiatenaffaire te dekken. Een herstructurering was ook volgens de aandeelhouders en andere belanghebbenden in het bedrijf noodzaak.

Talloze Amerikanen zijn de afgelopen jaren verslaafd geraakt aan morfineachtige middelen als oxycodon en fentanyl. Jaarlijks komen tienduizenden mensen in de Verenigde Staten om het leven door overmatig gebruik van de middelen. Bedrijven zouden de markt overspoeld hebben met de middelen en de risico's voor gebruikers hebben gebagatelliseerd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 De amateur 12 oktober 2020 15:45
    quote:

    FlashHenk schreef op 12 oktober 2020 08:54:

    Ja, die hebben de boel behoorlijk in puin geholpen. Maar Purdue en de Sacklers waren nog een paar graadjes erger.
    Sacklers *Zucht* dat die nog rond kunnen lopen onbegrijpelijk. Je hebt een filmpje van 1 van hun waar die praatje houd bij de verkopers. Komt erop neer verkoop het voor wat je maar kan verzinnen. Zodra ze gaan gebruiken blijven ze bij ons klant.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links