Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Total investeert in Amerikaanse waterstof-startup Hyzon Motors

Total investeert in Amerikaanse waterstof-startup Hyzon Motors

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - De Franse brandstofgigant Total investeert in de Amerikaanse startup Hyzon Motors, dat brandstofcellen van waterstof maakt voor vrachtwagens. Total wil daarmee de ontwikkeling van schonere energiebronnen stimuleren.

Het is niet bekend hoeveel geld Total in de startup steekt, maar de totale investeringsronde, waar ook andere bedrijven aan meededen, bedroeg meer dan 15 miljoen dollar en kan oplopen naar 20 miljoen dollar, aldus ingewijden. De waarde van Hyzon Motors wordt geschat op ongeveer 200 miljoen dollar.

Total heeft al eerder in andere hernieuwbare energiebronnen geïnvesteerd, zoals de productie van batterijen voor elektrische auto's en biobrandstoffen.

Hyzon

Hyzon komt voort uit Horizon Fuell Cell Technologies, een bedrijf uit Singapore. Dat ontwikkelt al meer dan 17 jaar technologie voor waterstofcellen voor commerciële doeleinden. De startup ontwikkelt grote booreilanden, bussen en touringcars die op waterstof werken.

Hyzon is van plan om de financiering te gebruiken voor het maken van brandstofcellen op het hoofdkantoor, een voormalige General Motors-vestiging in Honeoye Falls, New York. In juli kondigde Hyzon plannen aan voor een fabriek in Nederland, als onderdeel van een joint venture met Holthausen Clean Technology BV. Het bedrijf verwacht de komende drie jaar ongeveer 5000 vrachtwagens op brandstofcellen te leveren en wil in 2025 jaarlijks 40.000 voertuigen van de technologie voorzien.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOTALENERGIES

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

TOTALENERGIES 40,255 24 jun
0,000
0,00%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links