Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Nederlandse topman schrapt 1600 banen bij Danske Bank

KOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Danske Bank schrapt nog eens 1600 banen om de kosten bij het financiële concern naar beneden te krijgen. De grootste bank van Denemarken, die onder leiding staat van de Nederlander Chris Vogelzang, kampt nog steeds met de nasleep van een groot witwasschandaal. Ook heeft Danske al lang veel last van de lage rente.

"Het is nooit gemakkelijk om het aantal collega's te verminderen", erkent Vogelzang in een toelichting. Maar volgens hem zijn ingrepen echt noodzakelijk. Eerder dit jaar werd er al een streep gezet door honderden arbeidsplaatsen.

Danske wordt nog steeds onderzocht vanwege het enorme witwasschandaal bij de bank. Dit kan nog leiden tot fikse boetes. Het concern is ook veel extra geld kwijt aan strengere controles tegen verdachte transacties, het omscholen van personeel om op antiwitwasbeleid toe te zien en het verbeteren van IT-systemen

Te hoge kosten

Meer recentelijk gaf de bank toe jarenlang te hoge kosten in rekening te hebben gebracht aan particuliere klanten vanwege fouten in het incassosysteem. Door de schandalen dreigen toezichthouders en politici in Denemarken hun geduld te verliezen, wat meer druk zet op het bestuur van Danske om orde op zaken te stellen.

Het concern heeft momenteel ongeveer 22.000 mensen in dienst. Ook oud-minister van Financiën en voormalig ABN AMRO-topman Gerrit Zalm is betrokken bij de Deense bank. Hij zit er in de raad van commissarissen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V.
Danske Bank

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 createmonnie 14 oktober 2020 11:15
  quote:

  Guus_Geluk schreef op 9 oktober 2020 08:55:


  Waarom staat dit bericht bij ABN, ik zie de relatie niet?


  Omdat Chris een voormalig ABN AMRO bankier is. Daarnaast zit ABN AMRO ook nog lekker in onderzoek... Verwacht een boete volgend jaar maart, maar het kan zomaar ook over 2 jaar zijn. ING werd in maart 2017 onderzocht en kreeg september 2018 haar boete. 1,5 jaar later
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. ABN AMRO BANK N.V. 9,823 30 jul
  -0,148
  -1,48%
 2. Danske Bank A/S 110,000 30 jul
  -1,100
  -0,99%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links