Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

VS strenger voor Huawei, maar laat Alibaba vooralsnog met rust

WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten hebben de sancties die gelden tegen de Chinese techreus Huawei aangescherpt. Dat heeft de Amerikaanse handelsminister Wilbur Ross gezegd tegen nieuwszender Fox. Verder heeft de regering-Trump volgens hem ook extra aandacht voor de populaire filmpjesapp TikTok. Webwinkelreus Alibaba, die ook op de radar van de VS staan, wordt vooralsnog met rust gelaten.

Huawei wordt net als TikTok door de VS verdacht van spionagepraktijken. De Amerikanen zetten het Chinese bedrijf eerder al op een zwarte lijst, omdat het een gevaar voor de nationale veiligheid zou zijn. Volgens Ross zijn nog eens 38 partners van Huawei toegevoegd aan de sanctielijst. Daarmee wordt voorkomen dat Huawei Amerikaanse exportcontroles kan omzeilen voor het verkrijgen van elektronische componenten die zijn ontwikkeld of geproduceerd met behulp van Amerikaanse technologie, zo klinkt het.

President Donald Trump had eerder per decreet bevolen dat TikTok half september verboden wordt in de VS, tenzij de Amerikaanse tak dan verkocht is. De populaire filmpjesapp verzamelt volgens Amerikaanse politici te veel data van zijn gebruikers en die zou zomaar in handen van de Chinese overheid kunnen vallen, denken ze.

Onwaarschijnlijk

Volgens TikTok-moeder ByteDance is een verkoop onwaarschijnlijk, zo werd eerder gemeld. In plaats daarvan zou het Chinese bedrijf de beslissing van Trump om een verbod in te stellen willen aanvechten. Volgens Ross wordt momenteel naar de kwestie TikTok gekeken.

Trump zei eerder ook een verbod op de Chinese webwinkelgigant Alibaba in de VS te willen. Ross zei nu dat nog geen formele stappen in dat proces zijn gezet. Verder sprak hij lovend over de aankopen van Amerikaanse landbouwgoederen door China, als onderdeel van eerder handelsafspraken tussen de economisch grootmachten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Alibaba Group Holding Limited

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 jan de vakman 17 augustus 2020 17:14
  Jongens dit slimme spel gaan de VS op alle manieren verliezen,trumpio bereikt alleen dat zijn bedrijfsleven straks nul comma niks meer aan het giga grote china levert,vandaag zag ik dat met nieuwe geplande maatregelen,apple kan gaan fluiten naar 44 miljard omzet door zijn mobieltjes,ruzie maken met china levert hoe dan ook zware verliezen op,zij kopen wel mega veel amerikaanse landbouw produkten,diep beschamend dat topkapitalisten,steeds opnieuw hoogst minderwaardig omgaan met het snert communisme,dit moet gewoon anders,met humor en vrienschap kom je 1000x verder!!
 2. D_invest 17 augustus 2020 17:48
  quote:

  Jopie1962 schreef op 17 augustus 2020 17:38:


  "VS strenger voor Huawei, maar laat Alibaba vooralsnog met rust"

  Ja. logisch ! Trump heeft nog wat in bestelling staan bij Alibaba, heeft al afgerekend, maar nog niks ontvangen.


  Alle Trump campain spullen zeker. Die Trump wordt weer de beste. In incompetentie ranglijst.
 3. forum rang 4 Stock Exchange Monkey 18 augustus 2020 11:43
  quote:

  Jopie1962 schreef op 17 augustus 2020 17:38:


  "VS strenger voor Huawei, maar laat Alibaba vooralsnog met rust"

  Ja. logisch ! Trump heeft nog wat in bestelling staan bij Alibaba, heeft al afgerekend, maar nog niks ontvangen.


  Zoals dit :)
  twitter.com/ThBenkoe/status/129436729...
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Alibaba Group Holding Limited

160,050 17 sep
+3,790 +2,43%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links