Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Shell en Eneco bouwen weer een subsidieloos windpark in Noordzee

Reacties

25 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. Sustainable 30 juli 2020 09:44
  @Noyby, na bestudering van het imf document blijkt dat uw stellingen niet kloppen.
  1. De in het genoemde IMF rapport genoemde subsidie betreft het niet innen van veronderstelde milieubelasting: ‘Most energy subsidies arise from the failure to adequately charge for the cost of domestic environmental damage’. Daarbij maken de auteurs ook een belangrijke kanttekening: ‘These findings must be viewed with caution. Most important, there are many uncertainties and controversies involved in measuring environmental damages in different countries—our estimates are based on plausible—but debatable—assumptions.’.
  2. Op basis van de veronderstelde milieubelasting wordt het grootste deel toegerekend aan het gebruik van steenkool. Dit heeft niets te maken met Shell. Het is te gemakkelijk de fossiele sector over een kam te scheren.
  3. De brandstofaccijnzen worden hierbij niet meegenomen. In de Nederlandse begroting is voor 2020 een post van 12 miljard opgenomen. Hier gaat wat accijns op tabak etc van af, maar dan nog blijft een grote post over. In 2015 was dit 8 miljard.
  4. De in de afgelopen jaren sterk gestegen energiebelasting is hierin tevens niet meegenomen. Totaal bracht de milieubelasting bijna 26 miljard op in 2018. (CBS Kwartaalmonitor Overheidsfinanciën 2018 4e kwartaal).

  Al met al kan men stellen dat de subsidies op renewables (bijvoorbeeld ook niet betalen Motorrijtuigbelasting) in Nederland de subsidie op olie en gas ver, maar dan ook werkelijk ver overtreffen. Ook de windprojecten krijgen een enorme subsidie, al was het maar door de aanleg van infrastructuur en door het verzorgen van opslagcapaciteit.

  Hopelijk komen er meer kritische lezers.
 2. forum rang 6 jonas 30 juli 2020 14:30
  Sustainable

  Goede inhoudelijke reactie die bewijst hoe dom die subsidievreters bij Green Peace enzo bezig zijn. Ach ook bij Oxfam kunnen ze er wat van met manipulatie. Laatst hadden zo zoiets bedacht van actie Millionairs willen graag geld weggeven aan goede doelen zoals uiteraard dan Oxfam.

  Quote checkte dat even bij Nederlandse ondertekenaars. De ene was geen miljonair al meer en de ander was stomverbaasd dat hij ondertekenaar zou zijn. En toen quoteredacteur zichzelf als miljonairs ging aanmelden ter ondersteuning werd dat door Oxfam zonder enige controle in dank aanvaard.

  Oxfambericht met die miljonairs wel klakkeloos overgenomen door de grote kranten enzo. Zie je hoe we worden gemanipuleerd worden met linkse indoctrinatie.

  Groet, Jonas
 3. forum rang 6 jonas 30 juli 2020 16:50

  Sustainable

  Je krijgt geen verdere reacties omdat de groene lobbyfiguren gewoon te dom zijn voor inhoudelijke.reactie. Gaan ze zielig op de persoon spelen

  Waarom zou een van de oprichters van Greenpeace al jarenlang pleitbezorger voor kernenergie zijn? Klimaattafels? Op uitnodiging als ze leverden, maar kernenergie verboden onderwerp. Vervolgens akkoord en dat er in de kamer doorheen rammen en als heilig verklaren door de VVD, D"66, CDA,CU met steun van PvdA,en GroenLinks
25 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Royal Dutch Shell A 16,130 17:36
+0,036
+0,22%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links