Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Geruststellende update van TomTom'

'Geruststellende update van TomTom'

AMSTERDAM (AFN) - De handelsupdate waar navigatiedienstverlener TomTom mee is gekomen, is geruststellend. Dat concluderen kenners van ING in een reactie. De omzet daalde weliswaar met 41 procent in het tweede kwartaal, maar daarmee presteerde het bedrijf beter dan voorzien.

Vooral bij de divisie voor locatietechnologie presteerder TomTom beter dan verwacht. De consumententak deed het juist weer minder dan de gemiddelde verwachting. ING benadrukt dat in de loop van het kwartaal sprake was van herstel, na de diepe coronadip in april. De prestaties in juni waren goed voor 50 procent van het totaal in de voorbije maanden.

Ook de brutomarge viel volgens ING veel hoger uit dan voorzien. Daarbij lukte het TomTom om relatief veel succesvolle deals te sluiten. TomTom blijft voorzichtig wat betreft de prestaties voor het hele jaar. De ING-kenners putten onder meer moed uit de voorspelling van een positieve vrijekasstroom in de tweede helft van 2020.

ING blijft bij zijn koopadvies voor TomTom met een koersdoel van 10 euro. Het aandeel van de navigatiedienstverlener noteerde woensdag omstreeks 09.30 uur 8,4 procent hoger op 8,01 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TomTom
TOMTOM NV NAM. EO-,20

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 Jopie1962 15 juli 2020 10:13
  TomTom is zó traag met de ontwikkeling van hun technologie, dat ze inmiddels achter gaan lopen.
  TomTom levert technologie voor de zelfrijdende auto, en is daar al jáááren mee bezig, maar zelfs Tesla kondigde al aan dat ze dit jaar nog autonoom rijdende auto's gaan leveren. (lijkt me overigens óók stug.)

  Ik heb de aandelen enkele jaren in bezit gehad, en met mazzel een paar honderd verdiend. Dom van me, zie bijlage, er is sinds 2008 geen positief rendement geweest.
 2. Kitchen86 15 juli 2020 10:24
  Het ooit zo mooie Nederlandse bedrijf laat al 12 jaar een omzetdaling zien. Van bijna 2 miljard omzet in 2008 naar nog geen 500 miljoen anno 2020. Vroeger, toen het de markt nog domineerde met TomTom kastjes was het een goed aandeel.
  Ze zijn veel te laat overgeschakeld om een echt databedrijf te worden en hebben zitten slapen toen er overal on-board navigatieschermen verschenen en ze ineens moesten omschakelen om de samenwerking aan te gaan met de autofabrikanten imo.
 3. steelfighter72 15 juli 2020 10:29
  tja de meest particulieren eruit en dan word je een worst voorgehouden door de banken en verzekeraars die deze rotzooi wat je niet kunt vreten verkopen.

  Wanneer zullen mensen inzien dat je gewoon belazerd wordt door een computer ... Haal je geld weg en ga er wat leuks mee doen :)
 4. *JustMe* 15 juli 2020 11:00
  Ik lees niet in de cijfers, maar wel in dit artikel dat in de laatste maand van het kwartaal 50% van de kwartaalomzet is behaald. Dit suggereert dat de maand april ruk was, mei een beetje ruk en juni OK. Gezien het feit dat veel retail ook gesloten was en er weinig auto werd gereden is dat ook niet onverwacht. Ben nog wel een beetje voorzichtig, want als er een afterparty komt (recessie en/of financiële crisis) dan is het eerste waar men op bezuinigt een (dure) auto. Hoe de automarkt zich ontwikkelt is nog wel een vraag die boven de markt blijft hangen, voor langere tijd.
12 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. TomTom 7,315 18 mei
  +0,130
  +1,81%
 2. TOMTOM N.V. 7,380 mei '19
  0,000
  0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links