Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Gilead-middel vertraagt ziekteprogressie Covid-19 bij apen

Gilead-middel vertraagt ziekteprogressie Covid-19 bij apen

NEW YORK (AFN/RTR) - Het antivirale geneesmiddel remdesivir van het Amerikaanse farmacieconcern Gilead Sciences heeft in een test met makaken de ziekteprogressie van Covd-19 vertraagd. Dat staat in een studie die in het toonaangevende medische vaktijdschrift Nature is gepubliceerd.

Remdesivir mag in noodgevallen al worden toegediend bij zeer zieke patiënten in de Verenigde Staten, India en Zuid-Korea. Sommige Europese landen gebruiken het ook in bepaalde programma's.

Proeven met het middel op mensen worden momenteel uitgevoerd. Uit eerste bevindingen blijkt dat het middel patiënten hielp om sneller te herstellen van de ziekte die wordt veroorzaakt door het nieuwe coronavirus.

In de studie werden twaalf apen opzettelijk besmet met het coronavirus, en de helft van hen werd vroegtijdig behandeld met remdesivir. Makaken die het middel kregen, vertoonden geen ziekteverschijnselen en hadden volgens de auteurs van de studie minder schade aan de longen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 pietje-2005 9 juni 2020 13:25
  Wat een flauwekul weer, om koersen en opinies te pimpen.
  Het verbetert wel een paar procenten, als je dat kunt definieren, dan?
  Media-offensief en verder noppes, nada, niets.
  Kenne se wel wa , of is het gewoon weer puur bij toeval, dat ze iets echt werkend gaan vinden ?
  Gaat weer hangen om pure mazzel, zo te zien.
 2. M_3500 9 juni 2020 13:40
  "Makaken die het middel kregen, vertoonden geen ziekteverschijnselen en hadden volgens de auteurs van de studie minder schade aan de longen"".

  Ik begrijp jullie negatieve opmerkingen niet, ik heb de studie zelf niet bekeken maar het lijkt dus wel degelijk wat te doen. En makaken (een apesoort van de oue werled) die sterk verwant zijn aan mensen zijn een goed model dier voor mensen, dus die opm. slaat de plank ook volledig mis.
 3. La Raza 9 juni 2020 15:08
  Vriend, tranen in mijn ogen hier hahaha

  quote:

  Pavlov44 schreef op 9 juni 2020 13:12:


  Reuters - 10 juli 2020 - De beurzen stegen vandaag 4 procent op het nieuws dat het middel Levetiraceszopiclonetamine het coronavirus bij roodkontbavianen met 20% zou vertagen. Desgevraagd zei president Trump: "Ik slik Levetiraceszopiclonetamine al 3 weken preventief. It is GREAT"
 4. [verwijderd] 9 juni 2020 15:16
  Er zijn meer dan 100 vaccin pogingen en het enige wat we de hele tijd horen is Gilead dit Gilead dat, het zelfde als dat middel met Galapagos samen, elk laboratorium kladje ongeveer wordt een persbericht waarin elk beetje vooruitgang wordt uitgemeten alsof het al bijna massaal de markt op kan.

  Maar in ieder geval is dit op zich natuurlijk niet eens zo een slecht resultaat en we mogen toch allemaal hopen dat er uiteindelijk iemand komt met iets dat werkt en wie het dan maakt zal mij worst wezen.

  Maar hoe Gilead toch al bezig is met de reclame campagne nog ver voor er ook maar iets is.

  Amerikaans, its already awesome before its even great and its already great before its even made.
13 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Galapagos 61,600 15:07
-1,320
-2,10%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare