Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'AMG kan profiteren van Duits steunpakket'

'AMG kan profiteren van Duits steunpakket'

AMSTERDAM (AFN) - Metalenspecialist Advanced Metallurgical Group (AMG) kan flink gaan profiteren van het economische steunpakket van 130 miljard euro dat de Duitse regering heeft aangekondigd. In dat pakket worden namelijk flinke stappen genomen om het gebruik van elektrische auto's te stimuleren. Dat meldde ING.

AMG is producent van onder meer lithium, een belangrijke grondstof voor accu's in elektrische auto's. ING denkt dat door de Duitse ontwikkelingen in 2021 een sterke groei van de verkoop van elektrische auto's in Europa te zien zal zijn. De Europese Commissie werkt eveneens aan steunpakketten waarbij veel focus wordt gelegd op elektrisch rijden.

ING heeft een buy-advies voor AMG, met een koersdoel van 32 euro. Het aandeel noteerde vrijdag omstreeks 09.45 uur een plus van 2,7 procent op 18,25 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AMG

Gerelateerd

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 Just lucky 5 juni 2020 11:15
  quote:

  Sander1234 schreef op 5 juni 2020 11:02:


  wacht nog maar even met kopen..we gaan nog flink zakken. Kan gewoon niet anders. Voor alle positivo's: momenteel worden voor miljarden put-optie's gekocht. Zijn geen domme jongens, ik was helaas te vroeg
  U hoe weet u dat, graag een bron. De C/P ratio is nog nooit zo hoog geweest...
 2. THDS 5 juni 2020 16:41
  Ik heb zelf an jaren veel stukken van AMG, maar dat AMG gaat profiteren van de premie gaat me veel te ver. Duitsland stimuleert al een tijdje met 6000 per auto, en daarom zijn ze dus ook nagenoeg uitverkocht. Veel modellen zijn niet meer te bestellen, wacht zelf al een hele tijd op een Passat GTE (Skoda Superb iV ook niet meer bestelbaar). De premie van 9000 ipv 6000 Euro geldt tot eind 2021. Hoe gaat AMG daar nu op die korte termijn van profiteren, als de capaciteiten nu al op zijn? Los daarvan....we hebben het over één enkel land...

  Denk dat eerder de fabrikanten gaan profiteren door minder korting te geven, alsook de kopers die wat meer geld overhouden voor andere economische activiteiten.
 3. Aandachtige lezer 5 juni 2020 19:15
  quote:

  Sander1234 schreef op 5 juni 2020 11:02:


  wacht nog maar even met kopen..we gaan nog flink zakken. Kan gewoon niet anders. Voor alle positivo's: momenteel worden voor miljarden put-optie's gekocht. Zijn geen domme jongens, ik was helaas te vroeg


  De laatste tijd is er maar weinig belangstelling voor aandelen lenen. Van de 20k die ik in bezit heb was er maar belangstelling voor 50stuks om te lenen.
  Voorlopig ga ik er vanuit dat we nog (fors) omhoog gaan en durf ik nu nog geen calls te schrijven en vind ik het nog niet nodig om puts te kopen.
18 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Advanced Metallurgical Group 29,680 11 jun
+0,820
+2,84%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links