Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Cijfers BAM vallen tegen ondanks lichtpuntjes'

'Cijfers BAM vallen tegen ondanks lichtpuntjes'

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van bouwer BAM waren duidelijk minder dan waar rekening mee werd gehouden. Dat concluderen analisten van KBC Securities in een reactie op de handelsupdate. Ze bestempelden het werkkapitaal en het orderboek als positieve elementen in de update.

KBC wijst erop dat de coronacrisis in het eerste kwartaal alleen duidelijk impact had op opdrachten van BAM in België. In andere landen zorgde het virus later voor problemen. KBC vreest de impact van de crisis op de resultaten in het tweede kwartaal.

Ondanks dat het aandeel momenteel laag staat, blijft KBC het liefst nog even aan de zijlijn staan. Maatregelen door overheden om infraprojecten naar voren te halen en minder strenge lockdown maatregelen die steeds meer van kracht worden, kunnen het aandeel van BAM een boost geven. KBC wijst erop dat dan het koersdoel voor BAM omhoog zou kunnen gaan.

Ook ING bestempelt de resultaten van BAM als zwak. Daarbij wijst de bank erop dat de crisis in de periode nog niet heel veel impact had. Vooral de prestaties van de Nederlandse infradivisie, BAM International en de Duitse bouwtak vielen tegen. Dat de winst daalde kwam volgens ING ook door de lagere opbrengsten uit huizenverkoop. In het eerste kwart van 2019 verkocht BAM 951 woningen, nu waren dat er 515.

KBC handhaaft zijn koersdoel van 1,75 en houdt ook vast aan zijn hold-advies. ING heeft ook een hold-advies met een koersdoel van 2,60 euro. Het aandeel BAM noteerde donderdag omstreeks 10.25 uur 5,6 procent lager op 1,46 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. Realy 7 mei 2020 10:22
  Een miljardenbedrijf die in een tijd waar enorm veel gebouwd is en nog steeds heel veel gebouwd moet worden kennelijk niet in staat is om een positief resultaat neer te zetten, is geen knip voor zijn neus waard. Het wordt tijd dat de leidinggevenden en dan met name de offerte-makers en de financiele mensen daar worden vervangen. Het is niet te geloven dat dit maar jaren zo kan voortduren.
 2. Kopzorgen over erfpacht 8 mei 2020 10:05
  Je kunt nog zoveel werk en orders hebben, maar als dit bedrijf haar continuïteit wil behouden zal er toch eens een keer behoorlijk winst moeten worden gemaakt. Het slechte 2e kwartaal moet nog komen.
  De aandacht bij dit bedrijf moet uitgaan naar:
  -betere calculatie van de projecten en betere controle op de voortgang daarvan
  -het juridisch beter afdekken van de risico's van projecten
  -het niet meer aannemen van al te risicovolle projecten
  -het aantrekken van een topman met veel kwaliteit.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

BAM Groep Koninklijke

2,782 17 sep
-0,018 -0,64%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links