Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Besluit Arcadis is begrijpelijk'

AMSTERDAM (AFN) - Het besluit van advies- en ingenieursbureau Arcadis om te stoppen met het inkopen van eigen aandelen en het dividendvoorstel in te trekken vanwege de coronacrisis is te begrijpen. Dat meldde KBC Securities in een reactie.

Arcadis spreekt van voorzorgsmaatregelen in deze crisistijd. KBC stelt dat de impact van het virus voor Arcadis in het eerste kwartaal waarschijnlijk beperkt zal zijn, maar dat er grote onzekerheid is over het tweede kwartaal, met name wat betreft de situatie in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Gezien de sterke verbetering van de balans in de afgelopen twee jaar is het nu nog onwaarschijnlijk dat de bankconvenanten geschonden gaan worden, maar de zichtbaarheid is beperkt, aldus KBC. Het advies staat op accumulate, met een koersdoel van 22 euro.

ING schat dat Arcadis met het stoppen van het dividend 50 miljoen euro bespaart en met het schrappen van aandeleninkopen nog eens 36 miljoen euro. Met andere ingrepen, zoals het stoppen van alle reizen, worden nog eens tientallen miljoenen bespaard, denkt de bank. ING stelt dat Arcadis de juiste maatregelen neemt in de strijd tegen het coronavirus. Het advies is buy, met een koersdoel van 24 euro.

Het aandeel Arcadis noteerde donderdag omstreeks 10.25 uur een min van 2,3 procent op 14,26 euro.

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mick75 26 maart 2020 12:24
    Kan KBC even uitleggen op welke manier Arcadis het Coronavirus kan verslaan?
    De enige oplossing om bedrijven overeind te houden is, dat zij elke betaling mogen opschorten tot na de corona crisis. Het betreft hier betalingen aan werknemers als aan banken. Banken krijgen hiervoor immers miljarden gratis geld van de ECB.

    Maar KBC heeft een geheel eigen agenda en denkt niet in het belang van KBC en al helemaal niet aan het belang van diens aandeelhouders. Het is te gek voor woorden dat deze manipulatieve partijen constant het woord krijgen op IEX.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Arcadis 35,100 09 apr
+0,840
+2,45%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare