Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Britse overheid wil staatsbelang nemen in getroffen bedrijven'

LONDEN (AFN/RTR) - De Britse overheid werkt aan een plan om een staatsbelang te nemen in luchtvaartmaatschappijen en andere bedrijven die zwaar zijn getroffen door de coronacrisis. Dat schrijft de Financial Times op basis van ingewijden.

Volgens de zakenkrant zou de Britse regering miljarden ponden willen steken in bedrijven, waaronder British Airways. Dat zou gebeuren in ruil voor aandelen die uiteindelijk weer aan beleggers kunnen worden verkocht.

Ook in andere landen wordt aan dergelijke maatregelen gedacht. Zo heeft de Duitse overheid al laten weten nationalisatie van belangrijke bedrijven niet uit te sluiten om te voorkomen dat ze omvallen.

British Airways

Luchtvaartmaatschappijen als British Airways, onderdeel van de internationale luchtvaartgroep IAG, worden flink geraakt door de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Tal van landen hebben reisbeperkingen en vliegverboden ingesteld, waardoor er veel minder gevlogen kan worden en de vraag naar tickets flink is opgedroogd.

Begin deze maand viel al het doek voor de Britse maatschappij Flybe. Die verkeerde al langer in financieel zwaar weer. Door de virusuitbraak raakte de onderneming extra in de problemen, wat het laatste zetje gaf.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Air France-KLM

4,338 23 sep
+0,021 +0,49%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links