Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Gemengd beeld bij slot Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De koersenborden op de Europese aandelenbeurzen lieten donderdag bij het slot een gemengd beeld zien. De belangrijkste graadmeters kwamen niet ver van hun plek. Beleggers leken het ondertekenen van de gedeeltelijke handelsdeal tussen de VS en China grotendeels ingeprijsd te hebben en richtten hun blik op bedrijfscijfers.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,1 procent hoger op 612,06 punten. De MidKap daalde 0,2 procent tot 935,10 punten. Frankfurt zakte een fractie, terwijl de beurs in Parijs 0,1 procent hoger eindigde. Londen noteerde een verlies van 0,4 procent.

Biotechnoloog Galapagos voerde de hoofdfondsen aan met een plus van 4,1 procent en bereikte zijn hoogste slotstand ooit. Telecomconcern KPN en chemicaliëndistributeur IMCD volgden met plussen van respectievelijk 1,6 en 1 procent. Akzo Nobel verloor juist 1,2 procent, na teleurstellende cijfers van branchegenoot PPG in de Verenigde Staten.

Randstad

Randstad sloot in de AEX de rij met een verlies van 1,4 procent, na een winstalarm bij de Britse detacheerder Hays. Die verloor zelf 3,4 procent op de beurs in Londen. Bij de kleinere fondsen op het Damrak gaf detacheringsbedrijf Brunel 1,2 procent prijs.

SnowWorld won 3,4 procent op de lokale markt. De uitbater van skihallen zag de omzet in het afgelopen boekjaar flink stijgen, mede dankzij overnames. Kaartenmaker AND was zonder duidelijke reden een opvallende stijger, met een winst van bijna 16 procent.

HelloFresh

De Duitse bezorger van maaltijdboxen HelloFresh won 1,9 procent. Het bedrijf presenteerde beter dan verwachte omzetcijfers. In Londen dikte het concern AB Foods 4,2 procent aan na sterke kerstverkopen van zijn kledingketen Primark. De Britse uitgever Pearson raakte daarentegen bijna 9 procent kwijt na een tegenvallend handelsbericht.

De euro was 1,1131 dollar waard tegen 1,1158 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,7 procent meer op 58,80 dollar. Brentolie steeg 1,4 procent in prijs tot 64,89 dollar per vat.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 8 Lepre Chaun 16 januari 2020 21:20
  quote:

  suske wiet schreef op 16 januari 2020 19:01:


  Het bewijs dat de deal alleen goed is voor Amerika .
  China zal hoofdzakelijk invoeren van voedsel en grondstoffen uit Amerika .
  Europa kijkt ernaar .
  Marktexperts: Koop Europese aandelen

  14 jan - Een eventuele opleving in de Chinese economie zal vooral gunstig zijn voor de Europese beurzen.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links