Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Verhuizing Unilever voorlopig van de baan

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 8 Kaviaar 5 oktober 2018 08:27
  Rutte, de dividend maatregel dan nu ook maar van de baan?

  De VVD zorgt wel voor haar rijke aanhang.
  De zorg schreeuwt om personeel. Ouderen worden zowat aan hun lot overgelaten etc. Je zal maar oud zijn en hiermee te maken hebben.

  Die maatregel kan beter anders worden besteed waar veel Nederlanders blijer en gelukkiger van worden.

  De overheid heeft toch ook zelf DAF en KLM over laten nemen. Toen telden de banen niet en nu ineens wel?
  Politiek, je kan er geen hoogte van krijgen. Maar als maatschappij ben je er wel aan overgeleverd.
  Referendums zou democratischer zijn, maar is door een deel van de bevolking gekozen partij, direct om zeep geholpen. Dat zegt genoeg over die betreffende partij! Nooit op stemmen.

 2. Sustainable 5 oktober 2018 09:00
  De kruideniers in Nederland zullen wel blij zijn. Die denken dat het MKB bepalend is voor de welvaart in Nederland. Maar de werkelijke welvaart wordt bepaald door de mate waarin wij participeren in de globale handel en business en hierin spelen met name multinationals een rol.

  Dus bijzonder jammer dat Unilever haar hoofdkantoor niet in Nederland vestigt en zuur dat nationalistische motieven er toe leiden dat Unilever niet haar structuur vereenvoudigd. Maar nog zorgelijker is het opstekende anti-multinational sentiment in Nederland binnen de media, tweede kamer en andere gremia, waarbij het kennelijk geweldig is om deze belangrijke pilaren voor de welvaart te bashen.

  Maar ach, als de bedrijven hun hoofdkantoor naar het buitenland verhuizen dan lost het vraagstuk van de dividendbelasting zich zelf op. Waar een land helaas klein in kan zijn.

 3. oldebox 5 oktober 2018 09:31
  Hier zit natuurlijk ook een hoop politiek achter in de UK. Het vertrek van Unilever zou als gigantisch gezichtsverlies gelden voor de Brexiters. Lekker ook hoe het kortetermijn koersbelang van een paar investeerders de boventoon voert.

  En let vooral ook op dat ze protectionistische (ik neem aan dat bescherming tegen overnames bedoeld wordt) als belangrijk motief noemen. Dat is ook korte termijn eigen belang. Ze hebben liever dat Unilever in stukjes wordt opgeslokt door Heinz, P&G, Nestlé en verdwijnt, dan dat het naar Nederland verhuist.
 4. forum rang 4 theo1 5 oktober 2018 11:53
  quote:

  sjaak100 schreef op 5 oktober 2018 08:30:


  kan de dividend wet van Rutte ook de prullenbak in.


  En dan gaat Unilever uiteindelijk naar Londen en dan brengt die dividendbelasting ineens geen drol meer op omdat Unilever goed is voor een heel groot deel van al het belastbare dividend. En dan maar klagen als Unilever bedrijfsonderdelen uit Nederland verplaatst omdat het steeds meer door Britten wordt gedomineerd. Veldslag gewonnen, oorlog verloren. Joepie.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links