Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Banken wijzen op risico's van niet aflossen

Reacties

51 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
 1. Clowns n Animals 30 september 2018 13:23
  quote:

  pim f schreef op 30 september 2018 13:01:


  [...]
  Dan ga je nu fijn 10 jaar sparen, of ergens anders wonen waar het nog wel kan, maar zeur niet zo met dat jengelende kinderachtige toontje. Alsof een sneue 22-jarige al recht heeft op een duur huis, waar zit je verstand?
  Ga investeren in jezelf opdat je een beetje meer gaat verdienen, dat lijkt me zinvoller


  Met alle respect, maar maak de kat wijs dat jij pas op je 32e het huis uit ging. De groeten.
 2. Clowns n Animals 30 september 2018 13:29
  quote:

  Klecram schreef op 30 september 2018 13:19:


  [...]

  Tsja, de rubberentegel generatie die denkt dat alles maakbaar is; het liefst zonder inspanning. Als je iets wilt bereiken, neem dan zelf de verantwoordelijkheid, definieer duidelijke (financiële) doelen en werk daar onverstoorbaar naar toe. Geeft meer voldoening dan klagen over zaken waar je niets aan verandert. Succes.


  Je mist de boodschap denk ik. Het gaat mij er om dat voorgaande generaties tegen veel gunstige voorwaarden hebben kunnen lenen. Iets met meten en twee maten geloof ik.
 3. Henk30 30 september 2018 13:57
  In Nedrland zo'n dertig jaar geleden, en zwitserland begin 90er:
  25 jaar geleden in Almere als krakwacht in een huis dat uiteinedlijk met 40% verlies verkocht werd.
  Na jarenlange lage rente en inflatie daar opeen 7% hyptheek, met Staatsbank Bern failliet, gered met 4000 euro belastingeld per belastingbetaler, paniek bij de omgevallen Bank in Thun,met bankenrun, huizenprijzen zo'n 20% omlaag en massenwijze huisuitzettingen en gedwongen veiligingen waar dubieuze figuren - som ook in verbinding met de bank- vaak een slaatje uit slaan.
  Situatie nu daar: Nieuwe hypotheken nu max 60%, overhypotheek extra max 20%, dus bij nieuwkoop minstens 20% eigen geld, en sinds kort over bestaande overhypotheken verprlicht aflsossen per wet verplicht.
  Overigens heebn ze dar ook als anti spekulatie middel vastgoed winstbelasting bij aanhouden over een te korte tijd. Binnen een jaar kopen en verkopen tot 80% als niet voor verhuizing.
 4. Jeksel 30 september 2018 14:36
  quote:

  fred12345 schreef op 30 september 2018 11:23:


  [...]

  Advies: verander van werk...als je niet met plezier gaat werken dan is er iets mis met je beroepskeuze.  Jij zal je alleen bezig kunnen houden met werken omdat je je anders verveeld. Ik heb leuk werk maar ook veel hobbies waar ik nu te weinig tijd voor heb. Afgunst??
 5. wieweet 30 september 2018 15:12
  Er zijn ruim twee miljoen Nederlanders met een aflossingsvrije hypotheek. Meer dan de helft van de hypotheekschuld in Nederland bestaat uit leningen waarop niet regelmatig wordt afgelost, blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank....

  13 jaar gaat heel snel voorbij. Voor vele huishoudens geld nog steeds dat het water tot aan de lippen staat en dat bij eigenaren van alle soorten hyphotheek vormen. Menig gezin komt niet meer aan sparen toe, maar dat terzijde..Om in 13 jaar enigzins gaan af te betalen lukt de meeste gezinnen niet eens want o.a ook onderhoud komt om de hoek kijken.
  Als een gezin toch besluit om 100 euro per maand af te gaan lossen zet het voor veel eigenaren in 13 jaar geen zode aan de dijk.
  Er is een gigantische financieele monster gecreeerd...


  vrgr
 6. forum rang 9 objectief 30 september 2018 17:44
  quote:

  wieweet schreef op 30 september 2018 15:12:


  Er zijn ruim twee miljoen Nederlanders met een aflossingsvrije hypotheek. Meer dan de helft van de hypotheekschuld in Nederland bestaat uit leningen waarop niet regelmatig wordt afgelost, blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank....  Er wordt niet afgelost omdat men de rente wil aftrekken...in Nederland zijn er nauwelijks achterstanden in hypotheekbetalingen....dat is minimaal 2/3%.
  En meer dan een kwart van de hypotheken is al volledig afgelost; vandaar de enorme heisa over de afschaffing van de Wet Hillen.
 7. Duco Douwstra 30 september 2018 18:07
  Ik zou erg graag een App melding krijgen over verwachtte onrust op de beurs. Ik krijg teveel meldingen wat er gisteren of een paar uur geleden is gebeurd. Er zitten zoveel adviseurs of handelaren de hele dag naar schermen te kijken, dan zou er toch iets moeten komen of mischien al zijn die singnalen geeft voor stijgingen of juist dalingen enz. Weet iemand iets wat daarop lijkt?
 8. pim f 1 oktober 2018 00:12
  quote:

  Clowns n Animals schreef op 30 september 2018 13:23:


  [...]

  Met alle respect, maar maak de kat wijs dat jij pas op je 32e het huis uit ging. De groeten.

  Ik ben op mijn 17e uit huis gegaan, ik was zo arm als Job. Mijn eerste huis pas na m'n 40e gekocht, want ik heb me suf gestudeerd en verdien nu veel geld, (ik heb nu 5 huizen). Gewoon hard werken en niet zeuren, je hebt helemaal geen recht op een goedkope woning in een dure markt.
 9. pim f 1 oktober 2018 00:15
  quote:

  Clowns n Animals schreef op 30 september 2018 13:29:


  [...]

  Je mist de boodschap denk ik. Het gaat mij er om dat voorgaande generaties tegen veel gunstige voorwaarden hebben kunnen lenen. Iets met meten en twee maten geloof ik.

  Ik heb nog nooit meegemaakt dat de rente zo laag stond, waar heb je het toch over? Zeur toch niet zo
 10. Clowns n Animals 1 oktober 2018 07:47
  quote:

  pim f schreef op 1 oktober 2018 00:12:


  [...]
  Ik ben op mijn 17e uit huis gegaan, ik was zo arm als Job. Mijn eerste huis pas na m'n 40e gekocht, want ik heb me suf gestudeerd en verdien nu veel geld, (ik heb nu 5 huizen). Gewoon hard werken en niet zeuren, je hebt helemaal geen recht op een goedkope woning in een dure markt.  Artikel 22 van de grondwet wijst op het recht voor huisvesting. De middelen die starters geboden zijn verre van toereikend voor de haalbaarheid voor starterswoningen. bij koopwoning is een starter gebonden aan een maximale hypotheek en bij huur moet men weet ik veel hoevaak de huurprijs verdienen. Ik heb geen recht op huursubsidie of een jongeren woning, waardoor ik gedoomed ben tot de dakloze opvang. (5 huizen, ik snap het argument niet?)
51 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links