Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Winst tegenvaller bij Randstad'

'Winst tegenvaller bij Randstad'

AMSTERDAM (AFN) - De kwartaalresultaten en de vooruitzichten die uitzender Randstad dinsdag publiceerde, lagen goeddeels in lijn der verwachting. Dat schrijven analisten van KBC Securities in rapport over de onderneming. Qua winst presteerde Randstad iets minder dan waar kenners van KBC van uitgingen.

De analisten hielden voorafgaand aan de openingsbel op het Damrak rekening met een negatieve koersreactie, onder meer door de sterke prestatie van het aandeel de afgelopen tijd. De resultaten bieden volgens KBC weinig aanknopingspunten om het aandeel verder aan waarde te laten stijgen.

Verder wijst KBC op de negatieve impact die Monster heeft op de resultaten van Randstad. In het derde kwartaal stak de uitzender 21 miljoen euro in het onderdeel om een reorganisatie te bekostigen. Daarnaast bleef de omzet van Monster onder druk staan.

Omzetgroei

Het is volgens KBC nu aan Randstad om investeerders op 21 november op de Capital Markets Day te overtuigen van de potentiële rendementen op hun investeringen.

Analisten van Morgan Stanley waarschuwen voor de lastige vergelijkingsbasis voor het lopende kwartaal, gelet op de resultaten van het vierde kwartaal van 2016. Dat zou de autonome omzetgroei van Randstad kunnen drukken. Verder spreken ook de Amerikanen van een sterke reeks cijfers. Ook Morgan Stanley wijst echter op de sterke prestaties van het aandeel Randstad de afgelopen periode.

Koersdoel

Volgens Jefferies waren vooral de resultaten bij Monster zwak. Daarbij wijzen de analisten ook op de relatief gunstige vergelijkingsbasis in vergelijking met het derde kwartaal vorig jaar.

KBC handhaaft een advies accumulate met een koersdoel van 60 euro. Morgan Stanley hanteert het advies equal weight, terwijl Jefferies een advies underperform op Randstad heeft. Het aandeel Randstad stond omstreeks 09.40 uur 4,8 procent lager op 52,05 euro. Daarmee was het veruit de sterkste daler in de AEX.

Lees over dit aandeel ook

  1. 29 apr Beursblik: Randstad op favorietenlijst ING 2
  2. 23 apr Winsthalvering bij Randstad

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RANDSTAD NV

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

RANDSTAD NV

49,120 17:35
+1,250 +2,61%
Premium

Winsthalvering bij Randstad

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links