Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ABN AMRO haalt streep door kerstpakket

AMSTERDAM (AFN) - Werknemers van ABN AMRO krijgen vanwege de bezuinigingen bij de bank vanaf dit jaar geen kerstpakket meer. Dat blijkt uit een interne mededeling van de bank.

Daarin wordt gewezen op het bedrag van 70 euro per medewerker dat elk jaar voor de pakketten werd uitgetrokken. ,,Een flinke kostenpost'', aldus ABN AMRO, dat door te stoppen met het kerstcadeau verwacht zo'n 1,5 miljoen euro per jaar te kunnen besparen.

Het besluit heeft volgens vakbond De Unie tot veel teleurstelling onder werknemers geleid. De bond roept de bank daarom op te overwegen het kerstpakket goedkoper te maken, in plaats van af te schaffen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V.

Gerelateerd

Reacties

41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Geefgas 4 november 2016 14:29
  HEADLINE BREAKING NIEUWS, ABN STOPT MET KERSTPAKKET!

  Nee, dat zal de koers beïnvloeden ....,
  Het is zo langzamerhand toch treurig gesteld met onze maatschappij dat we in de drang naar continu maar "nieuwskoppen willen hebben" dit soort nutteloze interne ABN informatie al als nieuws gaan beschouwen ....
 2. Freakertje 4 november 2016 14:43
  Er zal die belastingmaatregel ook wel met meespelen, dat een bedrijf nog maar zoveel euro onbelast aan werknemers mag geven, voordat de belastingdienst moeilijk gaat doen en het als loon beschouwd...
  Bij andere banken was het kerstpakket al jaren afgeschaft, dus ABN heeft het nog lang volgehouden...
 3. Knarf 4 november 2016 14:52
  Best fors 70 euro p.p. Ik meen dat er bij mijn werkgever (onderwijs) een budget is van circa 20 euro p.p. Een kerstpakket is volgens mij een blijk van waardering voor de inzet. Of er was bij de ABN AMRO weinig inzet of een gebrek aan waardering, ik laat in het midden wat het antwoord is.
 4. Gesloopt door HG 4 november 2016 15:00
  quote:

  $euri schreef op 4 november 2016 14:14:

  Haha met 1,5 m kunnen ze de bonussen in de top weer uitkeren.
  Slim , bij ons bedrijf werken net zulke mafioso
  Hoop voor je dat je goed anoniem bent op dit forum voor je werkgever.
  En dat je geen bedrijfscomputer hebt gebruikt.
 5. forum rang 4 Sloeki 4 november 2016 15:13
  quote:

  Thieu. schreef op 4 november 2016 15:07:

  € 1.500.000 : € 70 --> 21.428 personeelsleden.
  Wist helemaal niet dat daar nog zo veel mensen in dienst zijn.
  Kerstpakketten belasting 2016

  Update: 19-9-2016

  Hoe zit het nu precies met de belasting bij de aanschaf van kerstpakketten? Kunt u kerstpakketten belastingvrij verstrekken? En tot welk bedrag mag u als ondernemer de uitgave aan kerstpakketten en kerstgeschenken aftrekken van de belasting?

  Wij hebben het voor u uitgezocht en voor 2016* geldt het volgende omtrent de belasting bij de inkoop van kerstpakketten:

  Kerstpakketten tot 70 euro
  Een kerstpakket tot 70 euro (incl. btw) kunt u belastingvrij aan uw personeel geven. U hoeft hierover dus geen belasting te betalen. Let er wel op dat het kerstgeschenk geen contant geldbedrag mag zijn. Kadobonnen zijn daarentegen wel belastingvrij te verstrekken. U mag als werkgever 20% eindheffing toepassen zolang de waarde van geschenken per werknemer de 70 euro niet overschrijdt.

  Is uw kerstpakket duurder dan 70 euro? Dan heeft u nog de mogelijkheid gebruik te maken van de zogenaamde vrijstelling van kleine verstrekkingen. U kunt hier twee keer per jaar gebruik van maken en de maximale hoogte van het geschenk is in dit geval vastgesteld op 136 euro. U betaalt ook hier weer eindheffing op, ter hoogte van 45 %. Is het bedrag per geschenk toch hoger dan de toegestande 136 euro, dan betaalt u 75% eindheffing over het totaalbedrag.

  Teruggave btw
  De btw over de kerstpakketten kunt u aftrekken als u per jaar niet meer dan 227 euro (excl. btw) per werknemer aan personeelsvoorzieningen verstrekt.

  Wat is voor u het voordeligst?
  Het voordeligst voor u als ondernemer is uit te gaan van een kerstpakket van maximaal € 70. U betaalt dan per kerstpakket niet meer dan € 84 (incl. 20% eindheffing).  *Na 2014 bent u verplicht te werken met de werkkostenregeling. De kerstpakketten brengt u in dit geval onder in uw vrije ruimte. U mag 1,4% van de totale loonsom van uw onderneming besteden aan vergoedingen en schenkingen.
 6. Mr_Baldy 4 november 2016 15:22
  Het is een schandalige trend, de mensen die het bedrijf maken door hun inzet worden weer eens flink gepakt.
  Jaren lang het verhaal het gaat slecht dus geen loonsverhoging of promotie.
  We elk jaar meer en meer moeten presteren. alle kleine dingen worden onder het mom van bezuiniging afgenomen. maar de top krijgt steeds meer bonus en zal geen cent inleveren.
  Ik weet al een volgende besparing, schaf gratis koffie af en laat ze daar ook maar voor betalen.
  Doen ze bij die eikels van IBM ook al. Goed werkgevers schap is steeds verder te zoeken, alles voor het eigen gewin van de top.
 7. Dutch Trader 4 november 2016 15:24
  quote:

  gva380 schreef op 4 november 2016 14:46:

  35 jaar bij de ABN gewerkt maar nog nooit een kerstpakket gekregen in die tijd.
  Nee, jij kreeg Tantièmes van honderden of duizenden euro's.

  De geldelijke waarde is van ondergeschikt belang. Met het schrappen laat je een belangrijke manier varen om te laten zien dat je mensen waardeert.

  Na het bonusdrama nu de volgende misser van het bestuur. Geeft heel duidelijk aan dat men geen benul heeft hoeveel inspanningen de medewerkers dagelijks leveren. Als alle medewerkers hun niet betaalde overuren vanaf morgen niet meer maken hebben we echt een probleem. Daar mag een blijk van waardering rond Kerst echt wel tegenover staan. Er zijn besparingsmethoden genoeg te vinden die veel effectiever zijn en de medewerkers ook nog eens iedere dag helpen het werk beter te doen.
 8. sander_ 4 november 2016 15:32
  De beroering die dit breng onder het personeel door het erover te hebben, niet meer overwerken, 'ze zoeken het lekker maar zelf uit' etc etc kost een veelvoud van de besparing. Bij ons bedrijf is dat ook een keer aangekondigd. Het volgende jaar was er weer een kerstpakket hoor. Zeer kortzichtige actie.
 9. $euri 4 november 2016 15:36
  quote:

  VOORTS schreef op 4 november 2016 15:00:

  [...]

  Hoop voor je dat je goed anoniem bent op dit forum voor je werkgever.
  En dat je geen bedrijfscomputer hebt gebruikt.
  Nee zit op tablet,
  Kerstpakket is bij ons een bon van 30 pleuro,
  de rest gaat naar de bonussen van de maffioso in de toplaag ( tja beursgenoteerd dus dan moet je je personeel wel uitknijpen , incl 13e maand die de plebs ook niet krijgen, maar ach is maar klootjesvolk toch
41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ABN AMRO BANK N.V.

10,745 27 mei
-0,050 -0,46%
Premium

Beleggers ABN Amro reageren als verwende kinderen

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links